Ураганът Ирма наближава американския щат Флорида. Властите призоваха близо 7

...
Ураганът Ирма наближава американския щат Флорида. Властите призоваха близо 7
Коментари Харесай

Ураганът "Ирма" наближава Флорида

Ураганът " Ирма " наближава американския щат Флорида. Властите приканиха близо 7 милиона души да се изтеглят. Очаква се " Ирма " да доближи брега на Кийт Уест към обяд българско време. Максималната скорост на ветровете на бурята е 195 км/ч.

Американският президент Доналд Тръмп прикани всички  " да се махнат от пътя на урагана " и да не се тревожат за имуществото си. " Безопасността би трябвало да е преди всичко ", акцентира той. Българското посолство в Съединени американски щати също прикани всички наши сънародници да изоставен Флорида и да следват напътствията на локалните управляващи. 

В един окръг и шест града във Флорида е въведен полицейски час заради приближаването на урагана. Окръгът е Броуърд, а градовете са Коръл Спрингс, Форт Лодърдейл, Диърфилд Бийч, Хилсбъро Бийч, Маями Бийч и Маями, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Над 170 000 жилища и икономически обекти във Флорида са останали без електричество в резултат на приближаването на урагана " Ирма ". Щатският електроенергиен оператор заяви, че чака милиони да останат без електричество, а на някои места спирането на електроснабдяването ще е дълготрайно.

Над половината от бензиностанциите в Южна Флорида останаха без гориво. Причината е нарастването в продажбите на бензин и дизел, нужни за евакуацията на към една трета от популацията на щата. 

Над 75 000 души са настанени в убежища зараду урагана. Властите във Флорида заявиха, че са разкрити над 400 настанителни центрове, най-вече в учебни заведения, църкви и общински здания. 

По данни на Националния център по ураганите в Съединени американски щати ураганът  " Ирма " е измършавял до трета степен. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР