Ураганът Иън, който удари Флорида със силата на ураган от

...
Ураганът Иън, който удари Флорида със силата на ураган от
Коментари Харесай

Ураганът Иън е взел най-малко 33 жертви във Флорида

Ураганът Иън, който удари Флорида със силата на вихър от четвърта категория с пагубни последствия, е лишил животът на най-малко 33 души. По данни на abcnews това е минималният брой на потърпевшите, за който може да се заяви въз основата на предоставяните данни от локалните медицински и общински управляващи. Ураганът удари западния бряг на Флорида в сряда и се предвижва, опустошавайки големи територии. Милиони души бяха евакуирани поради бедствието. В засегнатите щати е оповестено бедствено състояние.

Ураганите от четвърта категория съгласно скалата на ветровете Saffir-Simpson са с пагубни последствия. Ветровете доближават скорост от 209- 251 км/ч, изкоренявайки дървета, помитайки покриви и по-паянтави структури, оставяйки без електричество големи площи.

В петък ураганът доближи до Джорджтаун, Южна Каролина, като ожесточеността на бурята е по-малка и ураганът е от първа категория с ветрове със скорост от към 140 км/ч.

Гледката в ударените от урагана градове във Флорида е покъртителна. „ Остров Санибел няма да е същият след този вихър “, разяснява кметът на града Холи Смит. Смит е била на острова в петък, когато той е ударен от урагана, и е претърпяла персонално ужаса. „ Островът сега е ненаселен, имаме най-малко четири жертви, ще се възвръщаме доста дълго време “, декларира Смит.

В някои обитаеми места водата след ураганът е достигнала до покривите на къщите. Снимки във фейсбук демонстрираха изцяло наводнен дом във Форт Майерс. Близо 350 000 души са без електричество в Северна и Южна Каролина. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР