Ураганът Харви, който вече отслабна до тропическа буря, ще достигне

...
Ураганът Харви, който вече отслабна до тропическа буря, ще достигне
Коментари Харесай

Канада се готви за Харви

Ураганът " Харви ", който към този момент отслабна до тропическа стихия, ще доближи атлантическото крайбрежие на Канада в сряда (30 август) или ранните часове на четвъртък (31 август). Това заяви Канадският център за наблюдаване на ураганите, съобщи БГНЕС.
Очаква се главно да бъдат наранени провинциите Нова Скотия, Нюфаундленд и Лабрадор. " Бурята ще донесе със себе си мощни дъждове, които ще бъдат съпроводени с мощни пориви напразно ", предизвестяват метеоролози.
" Харви " се стовари над американския щат Тексас със силата на вихър от четвърта категория и пориви напразно до 2015 км/ч. При навлизането си на сушата той отслабна до тропическа стихия, само че донесе със себе си пагубни наводнения и вреди за милиони долари. По последни данни жертви на стихията са станали минимум 10 души. Както обясниха от службата за правосъдна медицина на щата, при някои от хората се е стигнало до летален излаз, защото може да са имали потребност от незабавна помощ, само че е било невероятно да я получат в точния момент поради урагана.
Американският президент Доналд Тръмп съобщи за пагубните наводнения, провокирани от урагана " Харви " в Тексас, че " в никакъв случай не е имало сходно нещо ".
" Проведохме няколко заседания на държавното управление, с цел да сме сигурни, че всичко е добре координирано ", сподели Тръмп. Той акцентира, че това е обстановка, която ще коства скъпо. Тръмп ще посети през днешния ден (29 август) засегнатите региони. " Възстановяването ще е мъчно и дълготрайно поради мащабите на породените от урагана вреди. Федералното държавно управление е готово да поддържа напъните за възобновяване. За момента, обаче е най-важна сигурността на тези, които към момента са застрашени “, добави той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР