Ураганът "Бари" отслабна до тропическа буря, достигайки сушата на територията

...
Ураганът "Бари" отслабна до тропическа буря, достигайки сушата на територията
Коментари Харесай

Ураганът Бари отслабна до тропическа буря с излизането си на сушата

Ураганът "Бари " отслабна до тропическа стихия, достигайки сушата на територията на южния американски щат Луизиана, съобщи Ройтерс, цитирайки Националния център на Съединени американски щати за наблюдаване на ураганите.

Тропическата стихия "Бари " продължава да напредва постепенно в щата Луизиана. Тя се придвижва северно-северозападно със скорост от 11 километра в час и с ветрове със скорост 100 километра в час, съобщи Франс прес. Очаква се ветровете на стихията да отслабнат с напредването й на север. Сега бурята се намира покрай град Лафайет в южната част на щата.

Метеоролози предизвестяват популацията да е внимателно. По-съществени превалявания ще има след прекосяването на окото на бурята. Засега е записано повишаване на равнището на водата в морето и в езерото Понтчартрейн, на брега на което се намира Ню Орлиънс. Там покачването може да е с 1,8 метра.

От съображения за сигурност бяха евакуирани няколко хиляди хора от града. Летището на Ню Орлиънс към този момент не е понесло вреди от бурята. Отменени са единствено три полета.

Бари вилня в град Морга сити, на към 140 километра югозападно от Ню Орлиънс. В града се излива проливен дъжд, а поривите напразно изтръгнаха дървета на доста места. Река Атчафалая излезе от коритото си.

Наводнения поради "Бари " може да има и в Мисисипи и Тенеси.

Ню Орлиънс пострада доста от урагана Катрина през 2005 година, когато починаха над 1800 души. Дигите, защитаващи града, подадоха и 80 % от него беше наводнена, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР