Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева призова в

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева призова в
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Забавянето на финансирането за Украйна ще застраши плахото икономическо възстановяване на Киев

Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева прикани в изявление за, съдружниците на Украйна бързо да провиснал десетки милиарди долари за страната, като предизвести, че забавянето на спомагателното финансиране ще заплаши плахото икономическо възобновяване на Киев.

Киев може да се оправи с евентуалния дефицит на средства в кратковременен проект от " няколко месеца ", съобщи Кристалина Георгиева, като похвали управляващите, откакто те " съживиха стопанската система ", овладяха инфлацията и укрепиха данъчната основа на Украйна.

Но защото Съединени американски щати и Европейски Съюз към момента се договарят за финансови пакети за страната, тя съобщи, че икономическото възкръсване на Украйна ще бъде застрашено, в случай че тя бъде принудена да се " приспособява " към неналичието на нова финансова поддръжка. По-нататъшни забавяния могат да принудят Киев да се върне към дестабилизиращи политики като отпечатване на пари, както направи няколко месеца след нахлуването на Русия предходната година.

" Важното е този интервал да не се удължава, тъй като тогава ще се окаже по-голям напън върху Украйна да се приспособява... тъкмо в миг, когато страната се е насочила към по-добри вероятности за стопанската система ", съобщи Георгиева по време на посещаване в Южна Корея.

" Работата ще продължи в Съединени американски щати и Европа по пакетите за помощ. В последна сметка оставам оптимист, че те ще обезпечат финансирането ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР