Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева коментира срещата

...
Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева коментира срещата
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Срещата между Байдън и Си е сигнал към света

Управляващият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева разяснява срещата сред президентите на Съединени американски щати и Китай – Джо Байдън и Си Дзинпин. Според нея тази среща е “крайно нужен сигнал ” за повече съдействие в света.

“Това е сигнал към света, че би трябвало да намерим метод да си сътрудничим за провокациите, с които никоя страна не може да се оправи сама. Това е значимо сега, защото се задълбочава геоикономическата фрагментация, с негативни последствия за вероятностите за ускорение на растежа ”, сподели в изявление за организация “Ройтерс ” в коридорите на срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие Георгиева.

По думите й фондът “обмисля съществено ” разпределяне на заем на Египет от три милиарда $, поради икономическите усложнения, провокирани от войната сред Израел и “Хамас ”, уточни още Георгиева.

Според нея, спорът “опустошава ” популацията и стопанската система на Газа

“Ужасна човешка покруса, която продължава с последствия – и за прилежащите страни, и за международната стопанска система. Икономиката на Газа е опустошена. Западният бряг е мощно обиден. В момента 8% от работната мощ на Израел е в армията, което нанася последствия и върху стопанската система на страната ”, разяснява ръководещият шеф на Международния валутен фонд.

Според Георгиев въздействието на войната върху Ливан, Египет и Йордания към този момент е осезаеми, тъй като тези страни са подвластни от туризма.

Източник: БНР

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР