Управляващите в Столична община лишиха софиянци от 210 милиона лева

...
Управляващите в Столична община лишиха софиянци от 210 милиона лева
Коментари Харесай

Иван Таков: Управляващите в СО лишиха софиянци от 210 млн. лв. за инвестиции през 2017-а, готвят същото и за 2018-а

Управляващите в Столична община лишиха софиянци от 210 милиона лв. за вложения през 2017 година, а в този момент приготвят същото и за 2018-а. Това съобщи заместник-председателят на Комисията по финанси и бюджет в СОС от Българска социалистическа партия Иван Таков. Той показа и отбрани импортирания от групата на социалистите отчет с оферти за промени в приходната и разходната част на плана за събирателен бюджет на Столична община за 2018 година.

„Инвестиционната стратегия в размер на 480 милиона лв., за която толкоз приказваха при започване на 2017 година ръководещите в Столична община, в действителност, беше изпълнена едвам на 56%, разкри Иван Таков. – Това означва, че софиянци са били лишени от 210 милиона лв. за вложения, които са жизненоважни за нашия град. Тъй като всяка година има съществено несъблюдение на капиталовата стратегия, по тази причина толкоз доста настоявамхе общинските съветници да вземат участие в правенето на тази за 2018 година. Това не се случи. И в този момент нашите предвиждания са, че тъкмо след година ще установим същото“.

Според Иван Таков, общинските съветници още веднъж са били подведени и излъгани от ръководещите в Столична община. „За поредна година ние, общинските съветници се явяваме функционалност, някакво продължение на администрацията на общината, разяснява той. – Третират ни единствено като машини за гласоподаване и за легитимиране на приумиците на администрацията и на кмета на Столична община. Това е неуместно и нездравословно за София“.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР