Управляващите трябва да премахнат поредната пречка пред туристическия бизнес, ако

...
Управляващите трябва да премахнат поредната пречка пред туристическия бизнес, ако
Коментари Харесай

БХРА иска облекчаване на влизането в страната в помощ на туризма

Управляващите би трябвало да отстранен следващата спънка пред туристическия бизнес, в случай че имат предпочитание да подкрепят бизнесът, който способства за близо 13% от Брутният вътрешен продукт и е най-засегнатият от редуващите се рецесии през последните две години. За това се упорства в мнение на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Браншовата оргабизация упорства за смяна и облекчение на ограниченията, свързани с Ковид-19 за влизане в страната.
 Хотелиерите ни подготвени за помощ на бежанците от Украйна, само че подлагат на критика прекъсването на полети
Хотелиерите ни подготвени за помощ на бежанците от Украйна, само че подлагат на критика прекъсването на полети

У нас са близо 3000 съветски туристи

" Това към този момент вършат нашите директни съперници - Турция и Гърция. В южната ни съседка туристите, идващи в страната по суша, влизат без нуждата да дават документ за имунизация, PCR или антигенен тест ", акцентират от БХРА и допълват, че този режим следва да влезе в действие и за туристите, преминаващи граничните пунктове на летищата в Турция.

От асоциацията означават, че Гърция също възнамерява унищожаване на рестриктивните мерки, свързани с Ковид-19 най-малко за летния си сезон и цяла Европа също облекчава ограниченията за прекосяване на границите, свързани с пандемията .
 По три схеми за евтини заеми оказват помощ на хотелиери и ресторантьори у нас
По три схеми за евтини заеми оказват помощ на хотелиери и ресторантьори у нас

Хотелиерите могат да аплайват за заем до 750 000 лв., а ресторантьорите - за 500 000 лв.

" Ако не се предприеме сходна стъпка от ръководещите това ще е следващият гвоздей в ковчега на туристическия бранш , който освен бе най-пострадалият от пандемията и военните дейности в Украйна, само че и не получи от ръководещите нужната поддръжка, която да му помогне да оцелее и да стане по-конкурентоспособен ", се споделя още в мнението.

От БХРА показват, че хотелиерите са единствените, които не са получили финансова помощ от страната, като се изключи мярката 60/40 за задържане на личния състав, която обаче е обществена, а не икономическа, която да подкрепи оцеляването им.
 Хотелиерите упорстват за незабавна среща с премиера Кирил Петков
Хотелиерите упорстват за незабавна среща с премиера Кирил Петков

Не били получили никакви помощи

" В конкурентните ни дестинации да вземем за пример страната субсидира освен идващите полети с проведени туристи (мярка, която у нас се забави съвсем фатално), само че и даде съществени компенсации, които разрешиха на бизнеса да оцелее и да се запази, за разлика от нас. Сега това разрешава на нашите съперници да дават доста преференциални пакети , както е и в Турция, където те са и съществено субсидирани от турската страна. По този метод съперниците ни си подсигуряват освен доходи в хазната, само че и оцеляване на стратегическия за стопанските системи им бранш - туризма, който е със сериозен принос и за българската стопанска система, декларират от браншовата асоциация.
 Хотелиерите ни оптимисти за летния сезон
Хотелиерите ни оптимисти за летния сезон

Не се тормозят от войната и загубата на съветските туристи

От БХРА упорстват процедурите да не се бюрократизират ненужно, а бизнесът да се остави да работи умерено и да развива естествена активност , без да се затруднява в допълнение посредством ненужни режими, а ръководещите да постъпят както се прави сега в цяла Европа - да облекчи режимите на влизане в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР