Управляващите пречат на прокуратурата да се бори с престъпността, коментира

...
Управляващите пречат на прокуратурата да се бори с престъпността, коментира
Коментари Харесай

Нов скандал. Прокуратурата скочи на кабинета

Управляващите пречат на прокуратурата да се бори с престъпността, разяснява днес Десислава Пиронева, зам.-главен прокурор и началник на Върховната административна прокуратура, представена от Българска национална телевизия.

Прокуратурата на Република България е подложена на офанзиви, представляващи систематичното нарушаване на правилата на върховенството на закона, изразяващо се в манипулативни и погрешни изказвания от представители на изпълнителната и законодателната власт, уточни тя.

" Твърде постоянно погрешните и манипулативни изказвания целят уязвяване и засягат обособени прокурори и това е опит да им се влияе с неприемливи по закон средства. Атаките е евентуално да целят преодоляването на прокуратурата и потреблението ѝ за нелегитимни политически цели. " - сподели Пиронева.

Тя прочете позиция на държавното обвиняване, в която се споделя, че в последната година прокуратурата е отчела голям брой офанзиви против правосъдната власт и в частност против прокуратурата в нарушаване на съществени национални и европейски полезности. Това накърнява престижа и попречва напъните за битката с престъпността. Тези офанзиви заплашват правата на всеки един български жител поради явното неспазване на конституцията и неспазването на върховенството на закона, уточни зам.-главният прокурор.

В позицията се споделя, че погрешните изказвания граничат с откровени неистини и по тази причина прокуратурата ще се пробва да ги обобщава и да показва справедлива информация на обществото.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР