Управляващите партии в Италия поискаха от Серджо Матарела да продължи

...
Управляващите партии в Италия поискаха от Серджо Матарела да продължи
Коментари Харесай

Управляващите в Италия молят Серджо Матарела да остане президент

Управляващите партии в Италия желаеха от Серджо Матарела да продължи да извършва функционалностите си на президент за втори мандат, откакто не съумяха да намерят компромисен претендент при няколко гласувания през седмицата. Това съобщи Ройтерс.

80-годишният Матарела постоянно е изключвал опцията да остане на поста си и не направи неотложен коментар, само че защото политическата непоклатимост на страната е изложена на риск, наподобява малко евентуално той да устои на натиска.

Министър-председателят Марио Драги е разговарял с Матарела в събота и му е споделил, че би трябвало да остане на поста си " за положителното и стабилността на страната ", заяви държавен източник.

Този ход последва петдневен безпорядък в Народното събрание, при който главните политически блокове не съумяха да се спогодят за претендент за президент, който да получи необятна поддръжка измежду депутатите.

" Италианците не заслужават повече дни на комплициране. Нека да потвърдим още веднъж президента Матарела и неотложно да се върнем към работа през днешния ден следобяд. Проблемите на италианците няма да чакат ", съобщи Матео Салвини, началник на дясната партия " Лига ".

Президентът е авторитетна фигура в Италия, която има право да назначава министър-председатели и постоянно е призовавана да позволява политически рецесии в страната, където държавните управления оцеляват приблизително по единствено една година. В Италия президентът се избира от 1009 депутати и районни представители с скрито гласоподаване, което партийните водачи от време на време мъчно управляват.
 Вотът за президент в Италия отново се провали
Вотът за президент в Италия отново се провали

Политическата обстановка в страната се заплита
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР