Управляващите от над две години не знаят какво правят по

...
Управляващите от над две години не знаят какво правят по
Коментари Харесай

Доц. Мангъров попиля поредните К-19 мерки и каза какво ще се случи през есента и зимата

Управляващите от над две години не знаят какво вършат във връзка с ограничението на пандемията от кронавирус у нас. Затова и ту вкарват ограничения, ту ги отстраняват, а това обърква хората и сходно държание никога не внушава почит и непоклатимост, изясненост, че се прави нещо рационално и потребно от страна на властта. Това сподели доцент Атанас Мангъров пред Novini.bg.

" Сега им е доста мъчно да оправдаят дейностите си през предходния интервал. Ето, вижте – какво значи да намалиш периода на карантината? Все едно да се опитваш да намалиш периода на боледуване на дадена болест. Но то трае толкоз, колкото е.

Това е ситуацията и на ръководителите в опазването на здравето в този момент им е мъчно, неловко и ги е позор да си признаят, че това, което са вършели, е било безсмислено и е нанесло съществени и в избрани случаи непоправими вреди.

Не е огромна разтуха, че и шефовете в опазването на здравето и на други страни също сгафиха във връзка с Ковид ", сподели той.

" Сегашният вид на ковида няма нищо общо с този, който потегли първоначално и претърпя последващи вариации. Настоящият тип по нищо не се отличава от вирусните инфекциите, които ние и преди карахме по 2-3 пъти годишно.

Да не забравяме, че коронавирусите са виновни за към 20% от общите вирусни инфекции, които провокират познатите признаци от температура, настинка, главоболие, болки в гърлото и така нататък Така че и през идващата есен и зима ни следва да се разболяваме от тези болести.

Хората, които са прекарали някои от разновидностите на ковида, не са с разполагаем имунен отговор на новия заразител. Така стои въпросът и с известните ваксини, които бяха направени за старите разновидности на вируса и не са ефикасни за новия. Все едно за тазгодишния грип да се инжектираш с ваксина отпреди 2 години. Това е изцяло ненужно, само че тъй като бяха закупени голям брой ваксини, в този момент се чудят какво да ги вършат.

Видяхме, че новият тип на вируса поразява и хора, които са преболедували предходните разновидности и са били имунизирани. Но новата болест като симптоматика е позната и от предишни времена, нищо друго.

Хората би трябвало да се успокоят и спрат да се връзват на медийни операции по тематиката, които за жалост, се стартират от хора с здравно обучение ", посочи доцент Мангъров./Blitz.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР