Управляващи и опозиция в парламента влязоха за пореден път в

...
Управляващи и опозиция в парламента влязоха за пореден път в
Коментари Харесай

Скандал заради обществените поръчки в парламента, отхвърлиха идея на БСП за ограничаване на подизпълнители

Управляващи и съпротива в Народното събрание влязоха за следващ път в вербален конфликт. Този път ябълката на раздора станаха публичните поръчки и пътищата .

 Близо 1,2 милиарда лева за 24 км на Автомагистрала „ Струма “ Близо 1,2 милиарда лева за 24 км на Автомагистрала „ Струма “
За два лота от Автомагистрала „ Струма “ с обща дължина близо 24 км Агенция „ Пътна инфраструктура “ е избрала изпъ...
След скандал болшинството в Народното събрание отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия за завишаването на условията. " За " предлагането на Българска социалистическа партия гласоподаваха 36 народни представители, " срещу " бяха 62, а " въздържали се " - 10, с което то бе отхвърлено.
Предложението целеше да спре практиката страната да разпорежда на сдружението си „ Автомагистрали “ градеж или ремонт на пътища, а то да наема като подизпълнители огромните строители на пътища.
" Огромна част от инвестециионната стратегия на страната, приказвам за милиарди, се разпореждат по този метод. Най-драматичният образец е " Автомагистрали ". Виждате, че към този момент близо 4 милиарда са предоставени на това сдружение при цялостното схващане, че то няма нито нужния управнически, механически потенциал да извършва тези действия. Успешно по-късно без никакъв надзор от обществото той се разпорежда на частни компании. Искаме да ограничим тази опция ", изясни претекстовете на Българска социалистическа партия Жельо Бойчев.

 Милиони за втория стадий на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина, договорът е със същия реализатор Милиони за втория стадий на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ", договорът е със същия реализатор
Договорът за осъществяване на втория стадий от модернизацията на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „ Калотина “ е на...
Според соцдепутата Явор Божанков от ГЕРБ работят като комунисти, само че за разлика от комунистите не строят качествено. " Вие сте като комунисти, само че от AliExpress " , заключи той.
" Тодор Живков си е направил автомагистрала до Ботевград. Като дете пътувах 7-8 часа до Бургас ", даде образци пък Александър Ненков от ГЕРБ.
" Много ви е гняв, че за 10 година България се трансформира в една относително добре развита страна. До Бургас стигате за 3 часа, до Истанбул стигате за 5 часа. И това не сте го създали вие ", продължи той.
" Виждаме прогресивно строителство на огромна част от републиканската пътна мрежа, за последните 6 години има над 205 км автомагистрала ", включи се и сътрудника му Александър Иванов.
 Депутат от Българска социалистическа партия: Без търг са предоставени поръчки за 3,2 милиарда лв. за строителство на автомагистрали Депутат от Българска социалистическа партия: Без търг са предоставени поръчки за 3,2 милиарда лв. за строителство на автомагистрали
”Тези поръчки възлизат на повече от 3,2 милиарда лв.. Възложени са без търг, както би трябвало да е съгласно закона. Използвана е порти...
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР