Управляващата партия Единна Русия запазва мнозинството си в местния парламент

...
Управляващата партия Единна Русия запазва мнозинството си в местния парламент
Коментари Харесай

Единна Русия губи места, но запазва мнозинството си в московската Дума

Управляващата партия " Единна Русия " резервира болшинството си в локалния парламент в Москва, само че губи към една трета от местата си до момента, оповестява РИА Новости. В неделя локални избори имаше в цяла Русия.
Според данни от вота в столицата ”Единна Русия” е напът да управлява 26 места от 45 места в московската Дума, което е задоволително, с цел да резервира тя болшинството си. На изборите през 2014 година партията обаче се оправи по-добре и завоюва 28 места. Още 10 места бяха извоювани тогава от претенденти, които се явиха като самостоятелни, само че които подкрепяха ”Единна Русия”.
Сега Комунистическата партия е взела места от " Единна Русия ". Твърди се, че е спечелила 13 места. На предходния избор тя имаше 5 места. Две други партии - опозиционната ”Яблоко” и ”Справедлива Русия”, както наподобява печелят по 3 места.
Припомняме, че рейтингът на ръководещите пострада след няколко промени в обществената сфера, най-много повдигането на възрастта за пенсиониране.
По първични данни изборната интензивност в Москва е била извънредно ниска – 17,2% към 18 часа през вчерашния ден. Пълните данни от вота в Москва и на други обитаеми места ще бъдат оповестени по-късно през днешния ден.
Кандидатите на властта в Русия завоюваха частичните локални избори в 16-те района, където се избираха губернатори.
Премиерът Дмитрий Медведев разгласи, че партията ”Единна Русия “ резервира водещата си позиция.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР