Управлението за навигация, хидрография и океанография към турските военноморски сили

...
Управлението за навигация, хидрография и океанография към турските военноморски сили
Коментари Харесай

И Турция алармира корабите за опасност от плаващи мини в Черно море

Управлението за навигация, хидрография и океанография към турските военноморски сили издаде през днешния ден навигационно съобщение (Навтекс) към корабите за заплаха от плаващи мини в Черно море, заяви в. " Хюриет ", представен от Българска телеграфна агенция.

Уведомлението, издадено от станцията в Самун, бе оповестено след появили се информации, че мини, сложени край Одеса, са били отнесени от стихия и плават в Черно море.

" Съобщено бе, че мини са били сложени край пристанищата Одеса, Очаков, Черноморск и Южний. Преценява се, че въпросните мини, откъсвайки се от въжета си, може да се трансфорат в плаващи мини и да основат заплаха за навигацията ", се показва в известието и се акцентира значимостта от това всички кораби, намиращи се в региона, да демонстрират " мощна зоркост " по отношение на плаващи мини.

Отправя се апел при забелязване на плаващи мини или сходни на мини предмети да се оповестява неотложно за това на турското радио, на Главния център за съгласуваност на избавителни интервенции, на Командването на военноморските сили и на Комндването на бреговата защита. 

След новината за отнесени в Черно море морски мини, сложени по крайбрежията на Одеса, от  " Морска администрация " Бургас вчера успокоиха хората, че на този стадий няма непосредствена заплаха тези мини да доближат до българското крайбрежие. " Самата циркулация на морските течения е такава, че те ще бъдат отведени надалеч от българските води. Някъде към Истанбул, Босфора и по-нататък ", разяснява шефът на " Морска администрация " Бургас Александър Илиев. Ако въпреки всичко доближат до нашето води това ще е от 8 до 10 дни, само че поради теченията ще преминат надалеч от нашите крайбрежия.

От трафик кулата на бургаското пристанище се управлява корабният трафик в Черно море и се следи придвижването на корабите в акваторията на страната. А от ИАРА към този момент са изпратили известие до рибарските сдружения, за да предупредят своите кораби да внимават.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР