Управлението на личните финанси е тема, по която все по-често

...
Управлението на личните финанси е тема, по която все по-често
Коментари Харесай

3 разумни начина да управлявате парите си

Управлението на персоналните финанси е тематика, по която все по-често се приказва. Все повече хора схващат, че с цел да реализиран финансово благоденствие, би трябвало да подхващат деен метод към парите си, а не просто да се пробват да изкарат от заплата до заплата.

Отделянето на средства настрана  “за черни дни ” е измежду главните правила за персоналната финансова непоклатимост. Когато съберете сума, равна на три ваши месечни заплати, сте постигнали първата степен на финансовата непоклатимост - основаването на спешен фонд.

Това можем да определим като:

Разумен метод 1 за ръководство на парите - основаване на спешен фонд.

Средствата от този фонд се употребяват единствено в случаите, в които останете без работа или без приходи и ви би трябвало буфер, до момента в който намерите новия метод да печелите средства.

Разумен метод 2 за ръководство на парите е обезпечаване и вложение

След като към този момент сте се подсигурили с спешен фонд, е добре да помислите в по-дългосрочен проект по какъв начин да отбраните спестяванията си от неочаквани разходи или от инфлацията. Двата съществени инструмента за това са застраховките и вложенията.

Застраховките играят роля на “пари от другар ” при разболяване или съдбовно събитие - могат да оказват помощ в сложен миг. Инвестициите пък са оня инструмент, с който парите ви ще са дейни и в дълготраен проект имат опция да ви донесат спомагателна рентабилност. Не е нужно да сте експерти в региона на капиталовите артикули, с цел да се възползвате от другите финансови принадлежности, облигации, държавни скъпи бумаги и застрахователни артикули, за които евентуално чувате постоянно да се приказва.

Можете да се доверите на експертите в региона -  KBC Group и на новия им артикул ЕвроХоризонт .

Застрахователно-инвестиционна стратегия е артикул, който може да обезпечи отбрана на капитала в края на периода на контракта за чистата вложена сума*, закрепена минимална рентабилност и опция за спомагателна рентабилност според от представянето на капиталов фонд Optimum Fund World Fix 100-3. Продуктът дава и застрахователна отбрана при положение на загуба на живот в резултат на акцидент.

Този вид артикули дават опция да вложите част от спестяванията си в принадлежности с невисок риск и след 5 години и 2 месеца да получите средствата си назад с избраната възвръщаемост според от представянето на фонда.

В допълнение, застраховката “Живот ” от ДЗИ ви дава спокойствието, че при положение на най-лошото, за фамилията и околните ви ще има финансова помощ.

Към всяка капиталова стратегия има планувани такси, които са съответно разказани в документите му. Встъпителната такса е в размер на 3%, а при изтегляне на средства преди падежа през февруари 2029 година се удържа 5% такса откуп върху изтеглената сума. Съгласно член 565 от Кодекса за застраховането се дължи и вноска за Обезпечителен Фонд в размер на 3,06 EUR за целия период на контракта.

А на финала - Разумен метод за ръководство на парите 3 е да инвестирате в личен бизнес или в личностното си развиване

Казват, че най-добре вложените пари са тези, вложени в обучение и личностно развиване. Ако не сте удовлетворени от настоящето си финансово положение или имате по-големи фантазии, не се колебайте да извършите нужното, с цел да се развивате. С повишение на квалификацията, ще се увеличи и месечната ви заплата, а в случай че имате по-големи фантазии, използвайте заделените средства, с цел да стартирате личен бизнес. При рационално ръководство опциите за напредък са толкоз огромни, колкото са огромни фантазиите ви.

*Нетната вложена сума съставлява еднократната застрахователна награда, понижена с наградата за покрития риск Смърт в резултат на акцидент (Рискова премия) и встъпителната такса върху капиталовата награда, покриваща административните разноски на Застрахователя.

** Материалът има осведомителен темперамент, не съставлява капиталов съвет за покупко-продажба на скъпи бумаги, и не е рекомендация или капиталова консултация.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР