Управлението може да загуби от усещането за хаотичност около COVID

...
Управлението може да загуби от усещането за хаотичност около COVID
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Властта печели от кризата с COVID-19

Управлението може да загуби от чувството за безредица към Коронавирус или да излезе с позитив, напипвайки тънката струна на българското общество. Това сподели за предаването „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ Първан Симеонов, социолог и изпълнителен шеф на „ Галъп интернешънъл “.

От началото доникъде на ноември няма особена смяна, обществото продължава да има вяра на актуалната власт. Общественото мнение сега е разграничено на две, което по думите му е добър отзив. Според него е рано да се каже дали ръководещата ГЕРБ и съдружните ѝ сътрудници „ Обединени патриоти “ ще понесат вреди.

„ Първият вид е да понесе вреди, тъй като сега обществото почти не мисли толкоз за политиката, а за вируса. След като отмине това обаче разликите още веднъж ще проличат и хората ще могат да създадат сериозна равносметка. Вариант 1 – ръководството ще загуби от това чувство за безредица. Втори вид – ръководството е напипало тънката струна на българското общество, а точно нежеланието за огромно ново затваряне, запазило е почти някакъв живец в стопанската система. Там минава сред капките. И тук, при този вид, ръководството по-скоро излиза с позитив “, изясни той.

Първан Симеонов повтори, че е рано да се каже какви ще бъдат политическите последици за ръководещите, тъй като България към момента е надалеч от развръзка във връзка с ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР