Управление с личен пример. Метод, който винаги води до успехи.

...
Управление с личен пример. Метод, който винаги води до успехи.
Коментари Харесай

„Чиста е!“: Хотелиери нагазиха в морето, за да привличат туристи

Управление с персонален образец. Метод, който постоянно води до триумфи. От тази максима изхождат от Българската асоциация на експертите в мениджмънта на хотели (BАHЕ), които стартираха акцията „ Чиста е! “, ориентирана към оборване на слуховете, че водата в Черно море е мръсна.

Идеята е мениджърите на хотелите по българското Черноморие да се снимат във водата, с цел да потвърдят, че тя в действителност е чиста. В следствие фотосите се брандират и обработват, прибавя им се посланието " Чиста е " на британски, полски и румънски. Това са и главните пазари, от които идват непознатите туристи в България, и надлежно са целевата публика, към която е ориентирана акцията.

Стартирахме самодейността на 27 юни, като изпратихме предложения до разнообразни хотелиери. В рамките на 24 часа се роди и осъществя концепцията. Направихме уебсайт, изпратихме поканите и в този момент чакаме фотоси “, споделя Георги Дучев от Българската асоциация на експертите в мениджмънта на хотели (BAHE), пред Economic.bg.

Снимките ще бъдат обработени и качени в обществените мрежи в средата на първата седмица на месец юли. Кампанията ще бъде дейна през идващите два месеца – юли и август. А задачата е да се опровергаят слуховете, че водата по българското Черноморие е мръсна. Тъй като към този момент неведнъж хотелиери сигнализираха, че туристи стартират да анулират резервациите си поради взривяването на язовир „ Нова Каховка ” и опасенията за замърсяване на водите на Черно море.



Снимката е примерна, качена на уеб страницата на акцията

За нас е значимо тези фотоси  да доближат до евентуалните туристи. Това е един тип гаранцията на мениджъри и притежатели на хотели, че водата е чиста. Защото едно е да се снима някой екскурзиант, само че друго е мениджърът да застане с името и длъжността си, че водата е чиста “, прецизира Дучев.

За момента самодейността е частна и няма поддръжка от страна на държавни институции, само че от Българската асоциация на експертите в мениджмънта на хотели споделят, че ще бъде добре и министерствата да се включват. „ Защо да не забележим министъра на туризма във водата? Кметове на морски общини. Но към този момент, като хотелиерска организация каним на първо място хотелиерите, тъй като те са най-вече и са разумно първата точка на контакт на екскурзианта с нашето Черноморие “, споделят от BAHE.
Ще проработи ли?
Може ли да чакаме триумф от сходен вид акция, проведена за 24 часа? Отговор на този въпрос потърсихме от Стефан Димитров, член на Българско сдружение за връзки с обществеността (БДВО).

Според него единствено посредством фотоси, и то за толкоз къс интервал от време, не може да чакаме никакъв резултат.

Хубаво е да се измислят разнообразни начинания и да са на няколко талази, тъй като единствено с една акция със фотоси няма да се получи. Обикновено тези акции се приготвят от януари, с цел да могат през май да стартират да се осъществят “, прецизира Стефан.

Той споделя, че непознатите туристи нямат проблем с това, че морето ни е мръсно. Основният проблем за тях е неприятното качество на услугата, която получават. Освен това е на мнение, че самодейността ще доближи до прекомерно малко хора през юли и надали някой ще промени проектите си в последния миг, с цел да пристигна на море в България.

За толкоз къс интервал от време, в случай че гоним единствено имидж, може и да се получи. Но това са разнообразни цели. Да, може да се опровергае слухът, че водата в България не е чиста поради случилото се в Украйна, само че не може да чакаме туристи да дойдат “, споделя Димитров.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР