Управление на тол системата РегулацииШишков отлага повишаването на тол таксите

...
Управление на тол системата РегулацииШишков отлага повишаването на тол таксите
Коментари Харесай

Правителството окончателно отложи вдигането на тол таксите

Управление на тол системата РегулацииШишков отсрочва повишението на тол таксите поради инфлациятаТранспортАврамова отново заприказва за нарастване на обсега и таксите на тол системата
Служебният кабинет дефинитивно отсрочи с половин година плануваното от 1 януари повдигане на тол таксите. Превозвачите трябваше да стартират да заплащат повече за изминато разстояние от 1 януари 2023 година, само че районният министър Иван Шишков едвам седмица преди влизането в действие на наредбата предложи по-високите такси да се вкарат от 1 юли 2023 година

От кабинета на президента Румен Радев прецизират отлагането с опит да се помогне за облекчение на част от тежестта върху бизнеса в изискванията на висока инфлация, както и да се даде на фирмите повече време да се приспособят към възходящите разноски.

Това би могло да помогне за поддръжка на цялостната стопанска система и поощряване на стабилността по време на сложната икономическа обстановка “, показват от пресцентъра на Министерски съвет.

Проектът за отсрочване на по-високите тол такси бе оповестен на 23 декември и явно не бе координиран с Агенция „ Пътна инфраструктура “, защото часове по-рано от АПИ подсетиха на превозвачите за плануваната смяна от 1 януари.

Очакванията са пропуснатите изгоди за бюджета от доходи от пътни такси за 2023 година да са към 80 млн. лева

Припомняме, че повдигането на тол таксите бе контрактувано от някогашния районен министър Гроздан Караджов, който искаше да обърне наклонността лекият трафик да заплаща повече, а тежкотоварният – по-малко. Така той съумя да стигне до консенсус с превозвачите и таксите за изминато разстояние да се вдигнат поетапно на два пъти, с цел да бъде омекотен бизнесът.
По-евтини винетки
Без смяна остава предлагането за понижението на винетните такси и от 1 януари 2023 година те ще са с към 10% по-ниски от в този момент настоящите такси.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинплащане на тол такси размер на тол такси тол такса тол такси тол таксуване Иван Шишков тол система превозвачи ПоследниНай-четениРегулации 20 Правителството дефинитивно отсрочи повдигането на тол таксите Политика 192 Президентът връчва мандата на Политическа партия в първия работен ден на 2023 година Бюджет и финанси 1592 Официално минималната заплата става 780 лева от 1 януари Енергетика 992 България контракти и с „ Фраматом “ нуклеарно гориво за АЕЦ „ Козлодуй “ Лукс 10041 „ Бункер на милиардерите “: Островът, където живеят редица звезди Пазари 5154 „ Това е изгубване на криптото “: Пътят към нулата е неминуем Личности 4634 Кралят на първокласните артикули, който построи фешън империя за милиарди  Древният Деринкую: Скритият под </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР