Управителят на НЗОК проф. Петко Салчев призова да се помисли

...
Управителят на НЗОК проф. Петко Салчев призова да се помисли
Коментари Харесай

Ден платен отпуск за профилактични прегледи, предлага шефът на Здравната каса


Управителят на НЗОК проф. Петко Салчев прикани да се намерения за въвеждането на спомагателен ден заплатен отпуск за профилактичен обзор, написа " Офнюз ".

Според него това ще насърчи профилактиката в опазването на здравето. По думите на професора през последните две месеца се вижда нараснал интерес към профилактиката, което се дължи на интензивността на на лекарите в извънболничната здравна помощ, които при реализиране на избрани проценти профилактирани пациенти, получават и по-високо възнаграждение от НЗОК. 

Проф. Салчев посочи още, че през тази година клиничните пътеки са увеличени приблизително с 25%, само че отхвърли да разяснява дали от тези средства могат да се отделят пари за нарастване на заплатите в бранша. По думите му всяко лечебно заведение единствено преценя по какъв начин да направи това. Той, обаче, акцентира, че през последните два месеца заетостта на болничните кревати е 47% и има понижение в размера на дейностите в болничната помощ. Това рефлектира и върху средствата, които лечебните заведения получават от НЗОК за осъществена лечебна активност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР