Управителят на Китайската народна банка Пан Гуншън призова азиатските страни

...
Управителят на Китайската народна банка Пан Гуншън призова азиатските страни
Коментари Харесай

Управителят на Китайската народна банка призова за реформи на квотите в МВФ

Управителят на Китайската национална банка Пан Гуншън прикани азиатските страни да упорстват дружно за промяна на квотите в Международния валутен фонд (МВФ), тъй че тази институция да може по-добре да извършва ролята си на център на световната мрежа за финансова сигурност, заяви Радио Китай. Пан съобщи това на конгрес в границите на годишната конференция на Азиатския конгрес „ Боао “.

„ Азиатските страни би трябвало да работят дружно, с цел да насърчат промяната на квотите на МВФ и да реализират тяхната промяна допустимо най-скоро, с цел да отразят по-добре тяхната действителна позиция в световната стопанска система и изключително да подобрят гласа и представителството на нововъзникващите пазари и разрастващите се страни “, сподели Пан.

„ Азиатските страни могат да упорстват за консенсус по отношение на нова квотна формула допустимо най-скоро, като слагат основата за поправяне на квотите. Това е, с цел да се подсигурява, че МВФ е институция, учредена на правила, която в действителност практикува многоликост “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР