Управителят на фирма Рудин ООД Живко Желев отговори изчерпателно на

...
Управителят на фирма Рудин ООД Живко Желев отговори изчерпателно на
Коментари Харесай

Фирма Рудин отговори изчерпателно за строителството на Ла...

Управителят на компания " Рудин " ООД Живко Желев отговори изчерпателно на поставените от почитателите на Локомотив въпроси по отношение на реконструкцията на клубния стадион. Както е известно, компанията завоюва търга за строителство на оборудването с 12-те милиона лв., които държавното управление преди година отпусна на Община Пловдив.
Предлагаме ви текста без редакторска интервенция:

До

Привържениците на ПФК Локомотив Пловдив

и спортната общност на гр.Пловдив

До

Пловдивските медии

В отговор на заложени въпроси от почитатели на Локомотив ви осведомяваме, че няма никакво закъснение на подготовката за реорганизация на клубния стадион, само че като виновни реализатори сме длъжни да извървим планувания от закона път. Разбираме безпокойството на локомотивската общност и по тази причина изнасяме цялата информация по реализацията на плана от сключване на контракта до момента.

До момента е осъществено следното:

На 31.12.2020 година е подписан договорът на сред компания „ Рудин “ и Община Пловдив. До този миг нашата компанията няма никакво отношение към плана и взаимоотношения с общината или футболния клуб “Локомотив “.

На 7 януари 2021 година компания „ Рудин “ внася искане до община Плвдив да получи следните документи:

1.

Виза за планиране

2.

Актуална кадастрална карта - електронен притежател

Актуален регулационен проект – електронен притежател

Изходни данни за всички инженерни мрежи (EBH Електроразпределение, ЕВН – топлофикация, ВиК и Ситигаз)

В рамките на едномесечния период не е получена схема виза за Заради забавянето на 5 февруари 2021 година компания „ Рудин “ внася стимулирано предложение, съпроводено с комбинирана схема виза,

направена от проектантите „ Инжпроект “ за сметка на „ Рудин “. За нея е поискано координиране по чл.140, ал.1 и ал.2 от Закон за устройство на територията.

Междувременно на 22 януари 2021 година започва правенето на Геоложки отчет, който завършва на 26.02.21 година

Мотивираното предложение на скицата виза е в съгласие от община Пловдив на 22.02.2021 година и получено от компания „ Рудин “.

Веднага са стартирани съгласувателни процедури с експлоатационните сдружения както следва:

Ситигаз - координиране на визата 23.02.2021 година

ЕВН - Топлофикация - координиране на визата 26.02.2021 година

ВиК - координиране на визата 26.02.2021 година

ЕВН ЕР „ Юг “ - координиране на визата 02.03.2021 година

Задължителното възлагателно писмо за пускане на действия по проектирането, издадено от Общината, е пристигнало във компанията на 10.03.2021г.. От този миг стартират да текат периодите по разработване на абстрактен план и внасянето му за координиране и утвърждение с последна дата до 26.04.2021 година

След внасяне на идейния план следва издаване на строително позволение в период от 14 дни със период на обжалване още 14 дни.

Срокът за показване на механически план е с последна дата до 8 юни 2021 година, а за осъществяване на строителството на обекта - до 1080 календарни дни.

Фирмата заявява, че може да стартира строително-монтажните работи на обекта в първите дни на месец май, в случай че има влезнало в действие позволение за градеж и актове по време на строителството обр. 2 и обр. 3 (линия и ниво), издадени от органа по надзор на строителството на Община Пловдив.

Сроковете за СМР по стадиона са планувани в оповестената социална поръчка и те са съобразени в линейния график, препоръчан от компания „ Рудин “. Фирмата декларира подготвеност и опция да редуцира тези периоди

при съществуването на изцяло утвърдена техническа документи от страна на Община Пловдив, а точно:

Част Архитектура;

Част Конструкции;

Част Вик;

Част Ел;

Част ОВИК;

Част ПБЗ;

Част ПУСО;

със издадени и влезнали в действие строителни позволения за трите трибуни, съгласно строителните стандарти.

Още един път прецизираме, че все още на сключване на контракта за рекорнстукция на стадион „ Локомотив “ не е представян абстрактен план, нито нужните геоложки и други изследвания за терена, каквито внушения се вършат в публичното пространство.

Заявяваме, че сме подготвени да съкратим периодите в оферти линеен график, в случай че имаме нужното подпомагане от Община Пловдив за издаване на нужните и наложителни съгласно Закон за устройство на територията документи.

В идващите 3 години ни следва доста значима работа от ваймен интерес и се надяваме на уместност. Изразяваме подготвеност за открит разговор по тематиката с реконструкцията на стадион „ Локомотив “ в името на положителното съдействието и сполучливото осъществяване на плана.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР