Управителят на Домашния социален патронаж“ в БургасВалентина Станковаразказва с подробности

...
Управителят на Домашния социален патронаж“ в БургасВалентина Станковаразказва с подробности
Коментари Харесай

Габровски екип на Спешна помощ носиха 4 километра с носилка пострадала жена

Управителят на „ Домашния обществен патронаж “ в БургасВалентина Станковаразказва с детайлности случая, при койтожена си счупи крайници край село Дебел дял.

„ Ние сме чиновници на „ Домашен обществен патронаж “ в Бургас и провеждахме нашия обичаен тиймбилдинг в комплекс „ Люляците “ до Габрово. При всяко такова мероприятие си планираме и разходка по локална еко пътека. И този път не изневерихме на порива си да сме измежду страхотната есенна природа на този край и тръгнахме по еко пътека „ Дебел дял “. Тя обаче се оказва със сериозна денивелация и част от хората бяха неподготвени за този рисков маршрут. По средата на пътеката нашият психолог Калина се подхлъзна и изпищя от болежка. “

Билонепосилноза потърпевшата да продължи, а на сътрудниците й –невъзможно да я пренесат до края. Обадили се нателефон 112откъдето им споделили да останат на място и че ще изпратятекип на „ Бърза помощ “ислужителинаПланинската избавителна работа.

„ След 20 мин. се обадиха от „ Бърза помощ “, че ни чакат на края на пътеката, само че ние чакахме екипите на ПСС, с цел да ни оказват помощ да свалим Калина до такава степен. Оказа се, че те са на различен сигнал и ще закъснеят. Докато изчаквахме и се опитвахме да успокоим душeвността и болката на дамата след известно време с носилка при нас пристигнаха докторът и водачът, които са извървели пътя към нас пешком през гората, с цел да могат да ни спомагат. Приятно се изненадахме и зарадвахме, че са съумели да стигнат до нас. С носилката и взаимните старания на доктора, водача и сътрудниците с доста компликация успяхме да свалим дамата до пътя, където беше колата за спешна помощ. “

Когато се намирали на изхода на пътеката пристигнали ипланинските спасители, коитопомогналивпоследните финални метри.

„ Пожелахме да опишем обстановката, в която попаднахме, с цел да изкажем благодарността си към доктор Мирослав Йорданов и водача на колата за спешна помощ Климент Велев, които в желанието си да оказват помощ на Калина, влязоха в гората с носилката, извървявайки разстояние от 2 км до мястото ни, носиха дамата с носилката още 2 км в посока колата за спешна помощ при горски условия и сериозна денивелация.

Докато носехме дамата, на единия сътрудник му прилоша и направи сърдечна рецесия, за което още веднъж доктор Йорданов се наложи да се погрижи и след това в колата за спешна помощ стабилизира положението му.

Възхитена съм от професионализма на доктора и водача на колата за спешна помощ. Искренно се надявам да отправите нашата специфична признателност към този страховит екип, тъй като считам, че нашата не е задоволителна. С тези млади момчета Габрово и България би трябвало да се гордеят. Аз и екипът ми сме щастливи,че ги срещнахме! Благодарим от сърце “, разяснява на финала на описа си Валентина Станкова.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР