Управителят на БНБ е важна позиция, свързана с влизането на

...
Управителят на БНБ е важна позиция, свързана с влизането на
Коментари Харесай

Настимир Ананиев за клипа на министър Атанасов: Абсолютно не е бил напушен или пиян, остана неразбран

Управителят на Българска народна банка е значима позиция, обвързвана с влизането на България в еврозоната. Въпросът е да се седне и да се изговори, само че аз не виждам предпочитание по тази тематика да има разговор.

Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия депутатът от ПГ на " " и създател на партия " Волт " - Настимир Ананиев. Той добави, че по време на гласуването на разпоредбите и процедурата за избор на нов шеф на Българска народна банка от " " са поискали да се удължи периода, с цел да има време за разискване в обединението и ръководещите да излязат с единна кандидатура за поста. От " ИТН " обаче, не са се съгласили на това. " Защо отхвърлиха да удължат периода, с цел да излезем с единна кандидатура? Това за господин Каримански детската фантазия ли им е? За мен е значимо да има единна кандидатура в обединението, това може и господин Каримаски да е, само че за какво е това бързане, аз не разбрах - това сътвори напрежение. " - сподели Ананиев.

По въпроса с позицията за Република Северна Македония Настимир Ананиев увери, че българският интерес ще бъде предпазен. Той посочи, че не има вяра министър председателят Кирил Петков да е заречен пред европейските сътрудници период за повдигане на българското несъгласие, тъй като в противоположен случай, това е щяло да се подложи на разискване в обединението. " Ние сме поискали 4-5 неща от Република Северна Македония и аз съм сигурен, че те ще се случат преди Северна Македония да продължи напред. За нас е значимо нещата, които ние желаеме и са значими за нашия народен интерес, да се случат. " - сподели Настимир Ананиев. От друга страна, посочи той, е значимо за България да бъде водач в процеса по присъединението към Европейски Съюз на страните от Западните Балкани.

По тематиката с видеото, оповестено от министъра на културата Атанас Атанасов  Атанас Атанасов Атанас Атанасов приключва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има, Настимир Ананиев съобщи, че Атанасов с изключение на министър е и актьор и проявата му е неразбрана. Той посъветва министъра на културата да съди за клюка всички, които настояват, че е употребявал алкохол или опиати при снимането на клипа. " За да приказваш за един човек, би трябвало да го познаваш. Той е сериозен младеж с голям капацитет, само че той също по този начин е и актьор. Не е правилно, че е бил напушен и пийнал. Ние ще обсъдим този проблем. Трябва да се реши по какъв начин да се подходи, тъй като той е изопачен от доста хора. Познавам визията му - човек почтен, некорумпиран, противовес на ръководството на ГЕРБ. За мен той е неразбираем с този клип, който е пуснал. Сега, дали е трябвало да го пуска в ролята му на министър, това може да се дебатира. Но да се приказва, че е бил напушен или пийнал, изобщо няма нищо такова! " - сподели Ананиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР