Управителят на Българската народна банка Димитър Радев предложи днес на

...
Управителят на Българската народна банка Димитър Радев предложи днес на
Коментари Харесай

Радослав Миленков е предложен за подуправител на БНБ


Управителят на Българската национална банка Димитър Радев предложи през днешния ден на Народното събрание кандидатурата на Радослав Миленков за подуправител на Българска народна банка. Предложението е Миленков да управлява ръководство „ Банков контрол “.Той ще размени напусналия поста Димитър Костов.

Радослав Миленков е добре прочут и почитан експерт в банковите среди, който е потвърдил своите професионални знания и добра известност. Той разполага с всички нужни качества за началник на ръководство „ Банков контрол “ в Българска народна банка, в това число изчерпателен взор върху банковата система, на практика познания за механизмите за реализиране на банковия контрол, както и забележителен управнически опит в няколко търговски банки.
От месец ноември 2014 година до момента Радослав Миленков е ръководител на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ). В рамките на своя сполучлив мандат като ръководител на ФГВБ той поддържа положително съдействие с Българската национална банка, Министерството на финансите, банковата общественост в страната и с други национални и интернационалните институции.

Радослав Миленков е магистър по финанси. Завършил е Университета за национално и международно стопанство с отличие, владее британски език и не членува в политически партии.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР