Управителят на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев е номинирал

...
Управителят на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев е номинирал
Коментари Харесай

България номинира Кристалина Георгиева за втори мандат начело на МВФ

Управителят на Българската национална банка (БНБ) Димитър Радев е номинирал Кристалина Георгиева за втори мандат като ръководещ шеф на Международния валутен фонд, оповестиха от финансовата институция.

В качеството ми на шеф на МВФ за България внесох номинацията на Кристалина Георгиева за ръководещ шеф на МВФ за втори мандат. Г-жа Георгиева управлява сполучливо институцията през последните сложни и турбулентни години и завоюва доверието и уважението на страните – членки на Фонда ", се споделя в известието. 

В него се добавя, че Георгиева има единомислещата поддръжка за втори мандат от името на министрите на финансите на Европейски Съюз.

През последните няколко дни беше изразена необятна поддръжка и отвън Европейския съюз, което е резултат от сполучливото водачество и активност на Георгиева в интерес на всички страни – членки на МВФ.

Понастоящем Кристалина Георгиева извършва длъжността ръководещ шеф на Международния валутен фонд – пост, за който бе определена на 25.09.2019 година и заема от 01.10. 2019 година

Преди да се причисли към Международния валутен фонд,  Георгиева е основен изпълнителен шеф на Световна банка от януари 2017 година до септември 2019 година, през който интервал в границите на три месеца краткотрайно извършва и длъжността президент на Групата на банката.

Преди това Георгиева спомага за оформянето на дневния ред на Европейския съюз в качеството си на заместник-председател на Европейската комисия с сектор „ Бюджет и човешки запаси “. 
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР