Управителят Кръстьо Дъбов благодари на ИАРА за гощавката от 70

...
Управителят Кръстьо Дъбов благодари на ИАРА за гощавката от 70
Коментари Харесай

Пишман бракониери направиха пир за рибоядните в Зоопарка на Бургас

Управителят Кръстьо Дъбов благодари на ИАРА за гощавката от 70 кг. От платика и каракуда

Всички рибоядни животни в Бургаския зоопарк ще си устроят дълготрайно угощение от безплатната софра, която през днешния ден им даде Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури. Платинените и белите лисици, паралелно с рижавите си хитри сестри – общо 6 на брой, ще бъдат поканени на масата дружно с двата пеликана, трите щъркела, 9 миещи се мечета и естествено ще позволен още 7 като тях единствено че с по-дълги носове.

Не се чудете – в Бургаския зоопарк, с изключение на елементарни енотчета, има и 7 носати, по този начин ги назовават, тъй като нослетата им са толкоз дълги, че конкурират Пинокио. За всички тези питомци на шефа Кръстьо Дъбов – любимецът на стотици малчугани и техните родители, са се погрижили чиновниците от бранш „ Рибарство и надзор “ по вода на язовир „ Мандра “.

Тази заран те са прибрали 7 мрежи с обща дължина 350 метра, сложени в работно състояние в язовира. Били са цялостни с платика – 35 кг и сребриста каракуда 40 кг. Засадата на контрольорите е станала безусловно броени минути преди да дойдат контрабандистите, които безпомощно са следили в храстите по какъв начин им изнасят инвентара и готовата за обмен стока в него.

За дарението за изхранването на рибоядните животни в Зоопарка заяви представителят на ИАРА Станко Димов.

Благодарни сме на ИАРА-Бургас, които ни радват с хубава и прясна храна към този момент съвсем цяла година, сподели господин Дъбов. Той акцентира, че е заредил хладилниците и е спокоен за седмица напред.

На въпрос на Флагман.бг дали рибоядните употребяват единствено сладководна риба, Дъбов шеговито отговори: За страдание, до момента не са ни подарявали паламуд, лефер и калкан, по тази причина не мога да ви кажа, значимото е, че сме признателни на чиновниците на ИАРА.

Понякога в бракониерския улов попадат и скъпоструващи риби, само че те отиват в обществените домове и патронажа.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР