Управителят и подуправителите на Българската народна банка да могат да

...
Управителят и подуправителите на Българската народна банка да могат да
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС със спешна поправка за домовата книга за служебен премиер

Управителят и подуправителите на Българската национална банка да могат да бъдат служебни министър-председатели, оферират от ГЕРБ и Движение за права и свободи с промени в Закона за Българска народна банка.

Поправките, импортирани от Теменужка Петкова и Анна Александрова от ГЕРБ и Йордан Цонев и Хамид Хамид от Движение за права и свободи са импортирани през днешния ден и незабавно бяха утвърдени на първо четене от парламентарната правна комисия с 13 " за ", 3 " срещу " и 1 " въздържал се " и импортирани в пленарната зала.

Докато човек от управлението на Българска народна банка е длъжностен министър председател, той ще е годишен неплатен отпуск.

През преходните и заключителни разпореждания на законопроекта аналогични ремонти се вършат и за останалите от " домовата книга " за длъжностен министър председател - в Закона за Сметната палата и в Закона за омбудсмана.

Според претекстовете измененията привеждат законите в сходство в последните ремонти в конституцията, с които беше обрисуван кръг от длъжностни лица, от които президентът би трябвало да избере за длъжностен министър-председател.

Поправките целят шефовете на Българска народна банка, Сметната палата, омбудсманът и заместникът му да не изпадат в несъответственост и да не губят правото да заемат още веднъж длъжностите си, в случай че оглавят служебно държавно управление. Но законопроектът не позволява казуса, разясниха адвокати пред " Труд news ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР