Управителният съвет на Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и

...
Управителният съвет на Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и
Коментари Харесай

НБА одобри промени в драфт лотарията

Управителният съвет на Националната баскетболна асоциация (НБА) на Съединени американски щати и Канада утвърди измененията в драфт лотарията. Те ще влязат в действие от 2019 година и имат за цел да предотвратят умишленото губене на мачове, известно като танкинг, за по-голям късмет за продобиване на първия лотариен избор.

Освновните промени в този аспект са две. Първата е, че към този момент посредством
лотария ще се дефинират първите четири места в драфта, а не както бе до момента единствено първите три. Втората е, че трите отбора, приключили с най-лоши индикатори, ще имат равни шансове да получат първия пик в драфта - по 14,0 %.

До този миг най-слабият тим през постоянния сезон имаше 25 % късмет да завоюва първия пик, втория имаше 19,9 %, а третият - 15,6 %. След като лотарийната машина дефинира позициите на първите четири тима, останалите 10 места в драфта всред всички 14 лотарийни отбора ще бъдат допълвани по реда на техните индикатори от постоянния сезон.

УС на НБА утвърди и друга смяна, която е ориентирана против даването на чести почивки на някои от най-големите звезди в Лигата. От новия сезон всеки тим, който дава отмора на здрав състезател в мач, предаван по национална телевизия, ще бъде глобяван със 100 000 $, а отборите ще подлежат на наказания, в случай че по едно и също време няколко от най-хубавите пропущат мачове, макар че нямат контузии.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР