Управителният съвет на Европейската централна банка даде позитивна оценка за

...
Управителният съвет на Европейската централна банка даде позитивна оценка за
Коментари Харесай

Европейската централна банка хареса проекта за нов закон за БНБ

Управителният съвет на Европейската централна банка даде положителна оценка за направения план на нов Закон за Българската национална банка, излиза наяве от изявления и на двете банки.

ЕЦБ приветства законопроекта както във връзка с неговата цел да се реализира нужното ниво на правна конвергенция на Българска народна банка в Евросистемата, по този начин и във връзка с употребяваната в законопроекта техника да се заобикаля възпроизвеждането на директно използваните разпореждания от правото на Европейския съюз, а вместо това, където е подходящо, да се включват препратки към тях.

ЕЦБ отбелязва и няколко оферти за механически промени в плана за по-голяма изясненост, в това число по отношение на метода на образуване на хранителни запаси от Българска народна банка и включване на спомагателни препратки към използвани европейски актове.

Проектът с препоръчаните от ЕЦБ механически промени ще бъде изпратен на Министерството на финансите за инициирането на процеса на неговото публично разискване и внасянето му в Народното събрание.

Предвижда се законопроектът да влезе в действие на датата на приемане на еврото в България.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР