Управителите на суши-ресторантите отказват да наемат жена за суши-майстор, а

...
Управителите на суши-ресторантите отказват да наемат жена за суши-майстор, а
Коментари Харесай

Защо жените не стават суши-майстори

Управителите на суши-ресторантите отхвърлят да наемат жена за суши-майстор, а доста ценители на този деликатес отхвърлят да го употребяват, в случай че е подготвен от жена.

Смята се, че температурата на тялото на дамата е с два градуса по-висока от тази на мъжа, по тази причина, съгласно ценителите на суши, разликата в температурата значително въздейства на усета на приготвяния деликатес.

В Азия съществуват автомати за механизирано подготвяне на суши, суши-роботи, които са изобретени от Минору Икишима в края на седемдесетте години на предишния век.

Маринованият джинджифил е повсеместен – той се употребява като четчица за намазване на роловете. Последният вик на модата в суши са ролове с инсекти.

Над осемдесет % от доставките на риба звук отиват в суши-ресторантите по целия свят. Доскоро, с цел да станеш суши-майстор, трябваше да имаш зад тила си 10 години процедура.

 Суши

Днес две години процедура са задоволителни. В Япония обаче има традиция – майсторът би трябвало две години да се учи по какъв начин се готви ориз и пет години учи по какъв начин се подготвя рибата за суши.

Най-скъпата риба звук била продадена през 2010 година. Тя тежала 232 кг и била продадена за 122 хиляди евро. Преди доста години японците считали рибата звук за недостойна да бъде употребена за суши.

Смята се, че суши, с помощта на съставките си, може да излекува депресията наедно с шоколада и разходките по магазините и спа-центровете.

Един от деликатесите на японската кухня е танцуваща риба. Тя се залива с вряла вода, до момента в който е жива, и я режат на части, а в същото време рибата продължава да бие с опашка.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР