Употребата на медикамента силденафил - по-известен на повечето хора като

...
Употребата на медикамента силденафил - по-известен на повечето хора като
Коментари Харесай

Виаграта намалява риска от Алцхаймер с близо 70%

Употребата на медикамента силденафил - по-известен на множеството хора като марковото лекарство виагра - е обвързвана с фрапантно понижена периодичност на заболяването на Алцхаймер, сочи ново извънредно огромно проучване.

Според изследването, ръководено от откриватели от Кливландската клиника, приемът на силденафил е обвързван с близо 70% по-нисък риск от развиване на заболяването на Алцхаймер спрямо тези, които не го използват, оповестява „ Сайънс Алерт “.
Ягодите - натуралната виагра
Ягодите могат да се окажат различно позволение на казуса с импотентността при мъжете, счита английска диетоложка. Импотентността...

Това се основава на разбор на данни за здравноосигурителни искания от над 7,2 милиона души, при който записите демонстрират, че при кандидатите, които са приемали лекарството, вероятността да развият през идващите шест години на следене е доста по-малка спрямо контролните пациенти, които не са употребявали силденафил.

Изследователите настояват, че показаната тук корелация - в допълнение към другите индикатори в изследването - е задоволителна, с цел да дефинира силденафил като обещаващо кандидат-лекарство за заболяването на Алцхаймер, чиято жизненост може да бъде проучена в бъдещи рандомизирани клинични изпитвания, предопределени да ревизират дали в действителност съществува причинно-следствена връзка.

" Особено значимо е, че установихме, че използването на силденафил понижава вероятността от поява на заболяването на Алцхаймер при лица с коронарна болест на сърцето, хипертония и диабет вид 2, които са съпътстващи болести, доста свързани с риска от болестта, както и при лица без такива болести ", изяснява изчислителният биолог и старши създател на проучването Фейшонг Ченг от Кливландската клиника.

Не за първи път използването на силденафил се свързва с, като преди този момент лекарството е показвало обещаващи резултати в редица разнообразни научни контексти, в това число проучвания на рака, маларията и други
Учените откриха заслужен сурогат на виаграта
Учените откриха заслужен сурогат на виаграта, освен това съвсем естествен. Според тях шоколадът има съвсем същите функционалности и настройва м...

От над 1 600 сходни утвърдени медикаменти, силденафил се оказал един от най-обещаващите претенденти. Това може да звучи озадачаващо - като се има поради, че лекарството към този момент се употребява главно единствено за лекуване на еректилна дисфункция и белодробна хипертония.

„ Силденафил, за който е потвърдено, че доста усъвършенства познавателните качества и паметта в предклинични модели, се показа като най-хубавия претендент за лекарство ", сподели Ченг.

Екипът открива, че при употребяващите силденафил рискът от заболяването на Алцхаймер понижава с 69% спрямо неупотребяващите - понижение, което е доста по-силно от други типове медикаменти, също изследвани в изследването, като лосартан, метформин, дилтиазем и глимепирид.

" Сега планираме механично изследване и фаза II на рандомизирано клинично изследване, с цел да проверим причинно-следствената връзка и да потвърдим клиничните изгоди от силденафил за пациентите с Алцхаймер ", споделя Ченг. " Предвиждаме нашият метод да бъде прибавен и към други невродегенеративни болести като заболяването на Паркинсон и амиотрофичната латерална склероза, с цел да ускорим процеса на разкриване на медикаменти. "

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР