Уон Х. Ким има докторска степен по биохимия от Оксфордския

...
Уон Х. Ким има докторска степен по биохимия от Оксфордския
Коментари Харесай

Д-р Уон Х. Ким: Паметта на водата води до нова научна парадигма, отвъд материализма

Уон Х. Ким има докторска степен по биохимия от Оксфордския университет. Интересите му в стандартната биохимия са основно върху градежа на белтъците и контрола на генната експресия. В момента доктор Ким работи главно в региона на енергийната медицина и науката за водата. Той е създател на редица книги и откривател на революционни открития, употребяващи присъщата на материята 3D вълна. Представяме ви интервюто, което даде той за " Обекти ".

Френският физик Жак Бенвенист пръв изрече хипотезата, че водата има памет. За мнозина това е псевдонаука. Какво е Вашето мнение? Можем ли да подкрепим неговите изказвания с обстоятелства?

Какво е псевдонаука? Означава, че няма обстоятелства, или че няма доктрина?

Паметта на водата се употребява в хомеопатията към този момент над 200 години. Бенвенист пръв потвърди по теоретичен метод, че водата има памет. Тъй като биологичната реакция в отсъствието на каквито и да е ефикасни молекули не може да бъде обяснена с стандартната доктрина, която подчертава само върху структурата на водата, чиято атомна връзка трае от порядъка на няколко пикосекунди, резултатите на Бенвенист въодушевиха доста следващи изследвания.

Появиха се и противоположни изказвания. Най-сериозното изследване по въпроса  бе двойно-сляпо проучване, извършено в четири самостоятелни европейски лаборатории през 2004 година Интересното в тази ситуация бе, че задачата на изпитването беше да опровергае проучванията на Бенвенист, само че вместо това то потвърди верността им.

Всъщност,  Бенвенист сподели, че водната памет е реалност. Наскоро Нобеловият лауреат Люк Монтание също потвърди, че ДНК може да се запомни във вода. Аз също организирах голям брой проучвания върху паметта на водата и мисля, че има задоволително обстоятелства, които потвърждават, че водата има памет.

Въпреки всичко това обаче, няма доктрина, която да го изяснява. Проблемът не е дали съществува памет на водата, а по какъв начин да се изясни научно, че я има. Ето за какво за мнозина това е псевдонаука. Аз се пробвах да обясня явлението с 3D вълна.

Какво е 3 D вълна?

Бенвенист смяташе, че съществува вълна, присъща на молекулата. Той вярваше, че биологичното взаимоотношение не е удар сред молекулите, а взаимоотношение, или резонанс, сред вълните на молекулите.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР