Уолстрийт Джърнъл твърди, че още през ноември 2019 вирусолози от

...
Уолстрийт Джърнъл твърди, че още през ноември 2019 вирусолози от
Коментари Харесай

Пълна лъжа: Китай опроверга разследване за коронавируса

" Уолстрийт Джърнъл " твърди, че още през ноември 2019 вирусолози от Ухан са били признати в болница със признаци на Ковид-19. Пекин назова информациите " цялостна неистина ".

Седмици преди формалното известие за експлоадирането на епидемията от ковид, трима сътрудници на Института по вирусология в Ухан са постъпили в болница с остри признаци на Ковид-19, излиза наяве от журналистическо следствие на американския вестник " Уолстрийт Джърнъл ". От това може да се направи изводът, че в държавната вирусологична лаборатория в Ухан са следили ковид още през ноември 2019 година. Ръководителят на лабораторията Юан Джиминг опроверга написаното в американското издание и съобщи пред китайския официоз " Глобал Таймс ", че всичко това било цялостна неистина.

" Съединени американски щати съзнателно подклаждат теорията "

Разследването на " Уолстрийт Джърнъл " употребява информация от отчети на тайните служби, за които е писано неведнъж. Държавният департамент на Съединени американски щати също още през януари 2021 заяви за информации, съгласно които няколко откриватели от института в Ухан още през есента на 2019 година са имали симптоматика на Ковид-19. Съединени американски щати допускат, че вирусът може да е тръгнал от лабораторията - такива случаи в Китай е имало и в предишното. Цитира се най-много случилото се през 2004 година в Пекин, когато девет души се заразиха и починаха от ТОРС.

Припомня се още, че Институтът по вирусология в Ухан още от 2016 година е център за проучване на коронавирусите, като учените са правили опити с прилепи и броненосци. Само че специфичният екип на СЗО, който ревизира на място догатките, излезе с извода, че теорията за лабораторния генезис е прекомерно малко евентуална.

Правителственият представител на Китай Чжао Лидзян акцентира, че в Института по вирусология в Ухан до 30 декември 2019 година не е имало нито един случай на болест с ковид. Правителството на Съединени американски щати съзнателно подклажда теорията за произхода на вируса от лабораторията, добави още той.

Международната научна общественост до момента в действителност няма безапелационен и финален отговор къде и по какъв начин е зародил вирусът с научното означение Sars-Cov-2 и по какъв метод е почнало разпространението му в Китай и по света. Знае се единствено, че първите случаи бяха регистрирани точно в град Ухан.

Световната здравна организация (СЗО) счита, че вирусът се е трансферирал върху човек от промеждутъчен гостоприемник. Най-често учените приказват за прилепи като вероятни междинни носители.

Крие ли Китай информация?

В началото на пандемията китайското държавно управление поредно укриваше информациите за разпространяването на ковид, омаловажаваше заплахата и замазваше обстоятелствата. Неслучайно по целия свят се надигнаха основателни съмнения, които се ширят и до през днешния ден.

Освен това научните сътрудници на СЗО настояват, че още през цялото време Китай лимитира достъпа до базисните данни, до записките и протоколите и въобще до суровия информативен материал. Китайското държавно управление също така непрестанно приканва да се изследва дали преди ноември 2019 година не е имало регистрирани случаи на ковид в други страни по света. Но по-голямата част от интернационалната научна общественост счита тази доктрина за неубедителна - просто тъй като няма никакви доказателства, че вирусът се е разпространявал отвън Китай преди края на 2019 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР