Унизително и недопустимо - така българското Министерство на външните работи

...
Унизително и недопустимо - така българското Министерство на външните работи
Коментари Харесай

МВнР: Отношението на властите в РСМ към българите е унизително и недопустимо

Унизително и неприемливо - по този начин българското Министерство на външните работи дефинира днешното отношение на македонските управляващи по отношение на България и българския народ в позиция, изпратена до медиите.

Както “24 часа ” писа, македонската страна отхвърли да се поклони пред мощите на Гоце Делчев дружно с българската делегация отпред с министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев. Освен това българи бяха връщани на границата. Доскорошният народен представител от “Възраждане ” Ангел Ангелов и други двама българи пък бяха арестувани на ”Гюешево ” след конфликт с македонските граничари, чака се те да бъдат съдени по бързата процедура.

Ето цялостния текст на позицията на министерството:

В интервала след 1991 година Република България поредно показва откровено предпочитание за развиване на добросъседски връзки с Република Северна Македония. След подписването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие през 2017 година бе открита процедура за взаимно отбелязване на исторически персони от общата ни история, какъвто без подозрение е и Георги (Гоце) Николов Делчев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР