Университетите във Великобритания може да увеличат чувствително таксите си за

...
Университетите във Великобритания може да увеличат чувствително таксите си за
Коментари Харесай

Студентите от България и ЕС може да плащат по-високи такси в британските университети още от догодина

Университетите във Англия може да усилят сензитивно таксите си за студенти от Европейски Съюз, в т.в. от България, още през 2020 година, написа в. " Гардиан ".

Още с новината за Брекзит стана ясно, че Англия ще започне да таксува по-високо европейските студенти, като изравни статуса им с този на интернационалните студенти. Не се очакваше обаче това да стане толкоз скоро, добавя изданието.

Започващите образованието си през есента на 2019 година ще могат да се възползват от по-ниските такси като за локални жители и от студентски заеми през целия интервал на образованието си. В същото време се твърди, че министерството на образованието приготвя по-високи такси за новите студенти от Европейски Съюз още от образователната 2020/2021 година, добавя изданието.

От просветителното министерство напомнят, че за академичната 2019/2020 година всички студенти от Европейски Съюз ще могат да бъдат третирани като локални жители, що се отнася до размера на таксите за образование. Предстои държавното управление да реши каква ще е политиката по отношение на непознатите студенти за образователната 2020/2021 година и за тези след нея.

Правителството на Шотландия към този момент разгласи, че започващите образованието си през 2020 година студенти от Европейски Съюз също ще бъдат обсъждани като локални претенденти във връзка с финансирането. В Шотландия това значи образование без такса за бакалавърските стратегии.

Предстои Уелс също да вземе решение докога ще таксува европейските студенти като локални поданици.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР