Университетът Темпъл“, Филаделфия, назначи доц. д-р Емилия Занкина за декан

...
Университетът Темпъл“, Филаделфия, назначи доц. д-р Емилия Занкина за декан
Коментари Харесай

Българка e избрана за декан на университета Темпъл в Рим

Университетът „ Темпъл “, Филаделфия, назначи доцент доктор Емилия Занкина за декан на филиала на американското висше учебно заведение в Рим. Тя встъпва в служба от 1 май т. година Италианският филиал на университета е една от най-големите и реномирани американски просветителни институции в античния град, с 53-годишна история. Престижното предопределение е нов стадий в блестящата интернационална кариера на доцент Занкина. Тя е дълготраен учител и откривател по политически науки, с богат управнически опит в управлението на американски просветителни стратегии в Европа, полиглот.

Доскоро беше първи заместник- ректор по академичната активност в Американския университет в България, който заема водещи позиции в рейтинга на университетите у нас и се основава на американската система liberal arts. Част от биографията ѝ е позицията на помощник-директор в Центъра за източноевропейски проучвания в Питсбъргския университет.

Новата си служба Емилия Занкина възприема като „ вълнуваща стъпка след 10 години в Американския университет в България “ и добавя: „ Атмосферата в кампусите в Рим и Филаделфия е невероятна. Бях мощно впечатлена от всички, с които се срещнах. Тези хора се харесват, обичат работата си и изпитват наслаждение да работят дружно. Вярвам, че с подобен екип можем да реализираме всичко. “ По мотив назначението Ричард Енглърт, президент на университета „ Темпъл “, показа: „ Филиалът в Рим е един от диамантите в короната ни, а доцент Емилия Занкина е съвършеният човек за позицията на декан на италианския ни кампус и ще обезпечи постоянното му бъдеще. “ Увереност за сполучливата работа на доцент Занкина изрази Джоaн Епс, изпълнителен вицепрезидент и първи заместник-ректор на университета:  „ Убедени сме, че Емилия ще продължи отличното ръководство, което филиалът ни в Рим имаше и при предходните декани. “ Университетът „ Темпъл “ е учреден през 1884 година като вечерно учебно заведение от Ръсел Конуел, юрист, свещеник и възпитател. Днес висшето образователно заведение е най- огромното във Филаделфия – шестия най-населен град в Съединени американски щати. Филиалът в Рим е основан през 1966 година и се обитава във „ Вила Капрони “ край р. Тибър. Всяка година сред 400 и 600 студенти учат изкуство, история, политика и просвета, до момента в който изследват многочислените забележителности на Рим. 

Кратка биография: Доц. доктор Емилия Занкина има десетгодишен опит като първи заместник-ректор и учител по политически науки в Американския университет в България (АУБ). Там тя реализира редица начинания и планове: нови стратегии по логика на психиката и физика, взаимна магистърска стратегия по финанси с университета „ Бокони “, Милано, стратегия по британски и публицистика за практикуващи публицисти с поддръжката на посолството на Съединени американски щати, стратегия за стабилно и новаторско водачество с поддръжката на Българската асоциация за безалкохолни питиета и други. Доц. Занкина твърдо има вяра в доброволчеството и в дейното присъединяване на всеки в създаване на обществената среда. Тя е непринуден учител в Българското учебно заведение за политика " Дими Паница " и в „ Дерида Денс център “, ръководител на Съвета на шефовете на Националната академично-библиотечна осведомителна система. Доц. Занкина приключва Питсбъргския университет със компетентност „ Международни връзки “ и документ по източноевропейски науки. Тя е деен откривател и написа по тематики като популизъм, демократизация, промяна на обществената администрация и присъединяване на дамите в политиката.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР