Университетът по хранителни технологии (УХТ) бе домакин на , организиран

...
Университетът по хранителни технологии (УХТ) бе домакин на , организиран
Коментари Харесай

На дефиле „Вино и гурме 2022“ в Пловдив: УХТ бе домакин на конкурса „Най-умело съчетание между вино и храна“

Университетът по хранителни технологии (УХТ) бе хазаин на, проведен от Съвета по туризъм в Пловдив и висшето учебно заведение и извършен като част от фестивала дефиле.

Комисията с ръководител зам.-ректорът на УХТ доцент доктор Христо Спасов и членове доцент Кремена Никовска, учител от катедра „ Туризъм и кулинарен мениджмънт “ в УХТ, известният началник готвач Николай Боруков от ресторант „ Salt & Pepper “ в Пловдив, Екатерина Терзиева, публицист и гастрономически специалист и виненият експерт Гергана Тодорова от платформата за винен туризъм winetours.bg беше съществено затруднена да избере най-хубавия в конкуренцията. Съдействие на участниците и на журито оказваха студенти от компетентност „ Туризъм “ в университета.

Според регламента на състезанието участниците показаха забавни ястия, приготвени от обичайни за страната или района артикули и подправки и по характерни предписания.

На масата на журито сервираха рибни и месни блюда, гарнирани с пресни зеленчуци, както и десерти по остарели нашенски предписания. Всички бяха присъединили новаторски детайли в технологията на подготвяне и/или в дизайна на асортиментите.

В рамките на 10 минути участниците в конкуренцията показаха своята кулинарна композиция. Някои бяха много увлекателни и привлякоха вниманието на журито освен с истинските наименования на ястията и напитки, само че и с любопитни локални митове.

Победителите в състезанието ще бъдат наградени с плакети, които ще бъдат връчени довечера от доцент Никовска на формалната вечеря на осмото издание на „ Вино и гурме 2022 “.

„ За членовете на журито е радостно, че „ Най-умело комбиниране сред вино и храна “ набира все по-голяма популярност измежду участниците в дефилето, които тази година бяха повече от предходната пролет. Това значи че „ Вино и гурме “ реализира своята цел да разпространява обичайна кухня и българското вино, да подтиква винения, кулинарния и културния туризъм и да притегля посетители от цялата страна в Пловдив “, съобщи доцент Никовска след избора на спечелилите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР