Университетът по хранителни технологии ни даде шанс да развием успешно

...
Университетът по хранителни технологии ни даде шанс да развием успешно
Коментари Харесай

Близначки със собствена марка млечни продукти след дипломирането си в Пловдив

Университетът по хранителни технологии ни даде късмет да развием сполучливо фамилния бизнес, тук получихме отлична подготовка, създадохме доста контакти с сътрудници и преподаватели, които са ни от голяма изгода в работата.

Това показа Габриела Петрова, която дружно със сестра си близначка Памела Неделчева са приключили преди година магистърската си степен, а преди този момент и бакалавърската във висшето учебно заведение.

Когато бяхме в 10 клас със сестра ми искахме да запишем " Медицина “. Бяхме се запалили от дребни по лекарската специалност, само че преди да предприемем крачката, се допитахме за съвет до нашите родители, споделя Габи. След диалога с тях незабавно се насочили към УХТ-Пловдив.

Преди да бъдат признати в компетентност " Технология и качество на храните “ в продължение на 23 година и до през днешния ден татко им Валентин Драгиев е в бизнеса с мляко. До този миг го изкупува от селскостопанските производители и го предава за преправка в млекопреработвателни предприятия. С решението на девойките да продължат образованието си в тази сфера обаче основава лична марка под името " Ветил “ в с. Клокотница, покрай родния им град Хасково.

След дипломирането си двете са щастливо омъжени, Габриела има прелестно детенце на 1 година. Сега със брачна половинка й Данаил Петров, който също приключва магистратура в университета, са технолозите в мандрата и създават рецептите за сирене, кашкавал, масло и катък. Данаил е водещата фигура, само че и тримата интензивно вземат участие. На процедура ние се включваме във всички стадии и процеси – в производството, дистрибуцията и даже рекламата на продуктите.

В нашата работа доста разчитаме на преподавателите ни от УХТ-Пловдив, които доста им оказват помощ. Знаем, че постоянно можем да разчитаме на тях при подозрения или усложнения и се допитваме до тях, споделя Габриела.

" И тримата сме безапелационни - получихме съвършена подготовка по време на образованието си в университета. Придобитите познания на лекции и извършения се допълваха с практиките в трети и четвърти курс. И ето нещата се случиха, само че би трябвало човек да желае да се развива, сподели Габриела. - Образованието е ужасно, само че и ние имахме голям интерес към специалността, тъй като знаехме какво ще се чака от нас. “

Двете със сестра й учат съществено, триумфът им е отличен по време на следването, получават стипендии – държавна и европейска.

" За мен университетът е един огромен трамплин, поради равнището на образование, професионализма на преподавателите и поради отличните благоприятни условия за реализация, сподели Габриела. - Затова давам съвет на кандидат-студентите, в случай че са решили да се образоват в тази сфера или друга част от хранителната промишленост, да влагат в образованието си в УХТ-Пловдив. “
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР