Университетът по библиотекознание и информационни технологии ще посрещне 70-годишнината от

...
Университетът по библиотекознание и информационни технологии ще посрещне 70-годишнината от
Коментари Харесай

В УниБИТ 23-ма кандидати се състезават за 1 място

Университетът по библиотекознание и осведомителни технологии ще посрещне 70-годишнината от основаването на Държавния библиотекарски институт (създаден през 1950 г.) и 10-годишнината от преобразуването му като университет, за 70-ти следващ път с цялостни образователни зали.

За поредна година УниБИТ сполучливо осъществя цялостния си банкет на студенти в образователно-квалификационната степен „ бакалавър “ във всичките посоки и специалности. (забел. За образователната 2018/2019 година приемът е бил 103%). Наред с класическите специалности като „ Библиотекознание и книгопис “, „ Печатни връзки “, „ Информационни технологии “ интерес съставляват и специалностите „ Комуникации и информиране “, „ Национална сигурност “, „ Информационни запаси на туризма “ и „ Обществени политики и практики “.

За някои от изброените специалности за едно място аплайват 23 кандидат-студента. Фактите приказват сами, споделя проф. Стоян Денчев – ръководител на Общото заседание на Университета и някогашен дълготраен Ректор: През последните 10 години Университетът по библиотекознание и осведомителни технологии е едно от най-търсените висши учебни заведения в нашата страна. Ние сме се съобразили напълно както с демографската обстановка в страната, по този начин и с просветителния пазар. И младежите с готовност търсят УниБИТ и идват да учат при нас.

Наша съществена цел е да предадем на студентите си познания и умения, а те са причина за сполучливото им кариерно развиване. В УниБИТ сътворяваме благоприятни условия за младежите и това е една от аргументите да изберат нашия университет за своето висше обучение. На пазара на труда нашите ученици в годините потвърдиха, че подготовката, която имат от УниБИТ, им отваря порти, ползват наученото в действителния живот. И в действителност – сега на бюрото на Ректора на Университета проф. д.н. Ирена Петева има 357 молби на кандидат-студенти които чакат някой от признатите студенти да се откажат, с цел да заемат техните места.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР