Университет в Източна Турция започна да използва кръвна плазма за

...
Университет в Източна Турция започна да използва кръвна плазма за
Коментари Харесай

Турция лекува пациенти с COVID-19, като им прелива кръвна плазма от оздравели

Университет в Източна Турция стартира да употребява кръвна плазма за пасивна имунизация на пациенти, инфектирани с новия ковид, оповестява Анадолската организация.
Лечението се прави, като се взима плазма от възстановил се от COVID-19 пациент, който е към този момент с отрицателен резултат за ковид, изясни ректорът на Университета "Иньоню " в окръг Малатия Ахмет Къзълай.
"За първи път в Турция Медининският център "Тургут Йозал " към университета взе плазма от оздравял пациент с Ковид-19 посредством способ, наименуван плазмафереза, и я приложи на различен пациент, който е в доста съществено положение в интензивно поделение ", уточни той.
Целта, изясни Къзълай, е пациентът в интензивното поделение да получи по този метод антитела от възобновения пациент. Този способ преди този момент е бил употребен и при лекуване на ТОРС (тежък изострен респираторен синдром, също причиняван от коронавирус) и ебола.
Лекарят прикани излекуваните от ковид пациенти да поддържат този способ, като изясни, че той не крие никакъв риск за към този момент оздравелите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР