УНИЦЕФ се присъединява към обществената и политическа реакция по случая

...
УНИЦЕФ се присъединява към обществената и политическа реакция по случая
Коментари Харесай

УНИЦЕФ за нарязаното с макетно ножче момиче: Нулева толерантност към насилието

УНИЦЕФ се причислява към публичната и политическа реакция по случая на младото момиче, нарязано с макетно ножче, като показва своята поддръжка към потърпевшата млада жена и приканва за нулева приемливост към насилието в цялото ни общество, декларират в позиция от организацията.

Според УНИЦЕФ е нужна освен смяна в настройките на обществото към насилието като цяло и правата на девойките и дамите, само че и ефикасни закони, политики и ограничения за предварителна защита и поддръжка на потърпевшите.

" УНИЦЕФ приветства приемането на дълго чаканите промени в Закона за отбрана от домашно принуждение предходната седмица, само че за жалост, макар изразените мнения и експертни позиции в това число и от УНИЦЕФ, насилието сред интимни сътрудници, които не са били и не са във фактическо общуване с потърпевшите, остана отвън техния обсег ", допълват от УНИЦЕФ.

От организацията обръщат особено внимание и на нуждата от самостоятелна оценка за потребността от отбрана и поддръжка на жертвата и гарантиране на достъп до профилирани услуги, в това число безвъзмездна психическа и правна помощ.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР