Унион Берлин изигра спиращ дъха мач и в крайна сметка

...
Унион Берлин изигра спиращ дъха мач и в крайна сметка
Коментари Харесай

Унион Берлин се класира в Лига Европа след голово шоу и драма в последните минути

Унион Берлин изигра спиращ дъха мач и в последна сметка победи след сериозна драма гостите от Бохум с 3:2. За столичани точни бяха Гриша Прьомел (5’) и Тайуо Ауоний (25’, 88’), а за гостите се разписаха Зимон Цолер (55’) и Едуард Льовен (79').

Домакините съумяха да вземат ранна преднина още в 6-ата минута, когато Ганки Харагучи центрира в наказателното поле, а там Гриша Прьомел се оказа изцяло самичък в наказателното поле и означи за 1:0. Берлинчани получиха опция да изпълнят дузпа пет минути преди да е минал половин час от дуела, когато защитник на Бохум блокира удар към вратата си с ръка. Зад топката застана Тайуо Ауоний и се разписа за 2:0.

Бохум понижи своето закъснение в 55-ата минута, когато центриране отляво откри Симон Цолер в добра позиция в наказателното поле и той осъществя за 2:1. Играчите на Томас Рейс изненадващо възвърнаха равенството в 78-ата минута, когато Такума Асано изпревари вратаря на домакините Андреас Луте за една дълга топка, отклни към навлизащия в наказателното поле Едуард Льовен и той с акуратен удар я прати в мрежата за 2:2.

Въпреки това изравняването не бе в положение да отчая берлиначни, които още веднъж подвигнаха оборотите и съумяха да завоюват с второ попадение на Тайуо Ауоний в 88-ата минута за 3:2. Именно това попадение в последна сметка донесе трите точки на домакините, които събраха общо 57 и доближиха до петото място в класирането, което значи, че през идната година те ще играят и в Лига Европа.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР