Уникално съвпадение, ще отбележи старта на българо-македонското турне ONE LOVE

Уникално съвпадение, ще отбележи старта на българо-македонското турне ONE LOVE ...

Андрей Арнаудов: Целият свят ще гледа към Скопие на старта на ONE LOVE TOUR.


Уникално съвпадение, ще отбележи старта на българо-македонското турне ONE LOVE TOUR. На 16 юни, когато за втора поредна година се открива фестивалът в град Скопие, случайно или съдба, точно в този ден, най-вероятно ще бъде подписан договора между Македония и Гърция, с който се решава най-голямата криза в 27-годишната история на независимата македонска държава.

Подобно знаково съвпадение не е за първи път. Миналата година, точно няколко дни след старта на турнето ONE LOVE TOUR, беше подписан договора за добросъседство между България и Македония.

„За нас, като продуценти и организатори на ONE LOVE TOUR, е уникален шанс, в деня, в който Македония и Гърция ще сключат договор, след спор, продължил близо 30 години, да дадем старт на фестивала и то точно в Скопие. Този договор отваря пътя на Македония към Европейския съюз и НАТО. И то точно в този ден, за първи път от много, много години насам, да реализираме най-мащабното, общо, българо-македонско събитие в самия център на Скопие, на открито пространство. Надявам се и вярвам, че всички български медии и цялата аудитория ще оценят, колко символично и ценно е, че точно в този исторически момент, в който целият свят ще е обърнал поглед към Скопие, ONE LOVE TOUR ще бъде в столицата на югозападните ни съседи“, заяви продуцентът на турнето Андрей Арнаудов.

През 2017 г. ONE LOVE TOUR премина през 8 града в България и Македония. Тази година турнето ще е много по-мащабно и прераства във фестивал на открито със свободен вход, в повече градове, 12-часова програма, всички стилове музика, дуели от „Фермата“, "Улица на занаятите“, детска програма и забавления за всички поколения.

[i]Официални гости на откриването се очаква да бъдат: министър-председателят на Република Македония Зоран Заев, вицепремиерът и министър на външните работи на Република България Екатерина Захариева, македонският министър на външните работи Никола Димитров, представители на МВнР и Министерство на културата на Република Македония, кметове на общини от двете държави, Николай Вълканов – изпълнителен директор на „Минстрой“ Холдинг, Нели Беширова – собственик на „Дилмано Дилберо“ и други. [/i]

На 16 юни в центъра на Скопие за гостите на фестивала на сцената ще бъдат: Деси Добрева, Слаткаристика, Графа, Next Time, Фолтин, Ансамбъл Българе, Любойна, Оратница, Сашо Коцев и Златно Славейче. Първият концерт от фестивала ONE LOVE TOUR за България е в София на 30 юни в Южния парк и гост-звезда на вечерните концерти е Васил Найденов. /БГНЕС

Източник: bgnes.com
placeholder