Уникални кадри бяха заснети в Амазонската джунгла в бразилския щат

...
Уникални кадри бяха заснети в Амазонската джунгла в бразилския щат
Коментари Харесай

Уникално ВИДЕО! Този гол мъж е последният оцелял от избито до крак племе, лута се в джунглата от десетилетия

Уникални фрагменти бяха снимани в Амазонската джунгла в бразилския щат Рондония. На тях се вижда мъж, който си проправя пътя като сече с мачете гъстата растителност, оповестява „ Метро”.



Забележителното в тази ситуация е, че мъжът по всяка възможност е последният представител на локално племе, избито преди 22 години от фермери. Той е на към 50 години и през последните две десетилетия оцелявал самичък в джунглата. Нарекли го „ коренният гражданин от дупката”. Клипът е сниман от бразилските управляващи.

За последно мъжът е бил видян през 1996 година, когато фермери и земевладеци евентуално избили другите пет души от племето. Оттогава той не желае да има нищо общо с цивилизованото общество.

Дълбоко в джунглата той си е разчистил място, в центъра на което си е издигнал дървена барака. Мястото е обградено от плантации с папая и царевица, които самичък е основал. Използва лък и стрели, с цел да лови свине, маймуни и птици.

Смята се, че е оживял след няколко всеобщи изтребвания на локални поданици в Амазония през 70-те и 80-те години.

Работник от държавната организация за коренни поданици „ Фунай” изясни: „ Разбирам решението му. Това е неговият метод за опозиция, малко отричане и ненавист, като знаем през какво е преминал”.

Бразилското държавно управление има прецизна политика, според която изолираните племена би трябвало да бъдат оставени необезпокоявани. На „ коренния гражданин от дупката” управляващите са оставили обичайни оръжия като мачете и секира, само че са съумели да останат скрити от погледа му.

Мъжът е следен от разстояние и му е предоставена земя от над 8000 хектара, в която да живее както си желае.

„ Фунай” е длъжна да демонстрира, че той е добре и е жив. Най-важното нещо е, че „ Фунай” съумя да резервира територията му. Фактът, че е още жив, дава вяра. Той е последният знак, в случай че щете”, сподели представител на организацията.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР