Уникална система, която намалява значително риска от косопад при прилагането

...
Уникална система, която намалява значително риска от косопад при прилагането
Коментари Харесай

Система за предпазване от косопад при химиотерапия заработи в СБАЛОЗ – Варна

 Уникална система, която понижава доста риска от косопад при използването на медикаментозна терапия на пациенти с разнообразни типове онкологични болести, проработи в СБАЛОЗ – Варна. Тя действа на правилото на охлаждането на скалпа и е изцяло безвредна за пациентите, безапелационни са от компанията, производител на системата, която работи сполучливо в над 35 страни.

В момента в отделението по здравна онкология и палеативни грижи в " Специализирана болница за лекуване на онкологични болести доктор Марко А. Марков – Варна “ ЕООД работи един уред, който разрешава по едно и също време да се обслужват двама пациенти, избрали предварителната защита на косопада при химиотерапия. Процедурата по охлаждането на скалпа по време на медикаментозната терапия стартира преди вливането на медикаментите и продължава от 20 до 90 минути по-късно според от типа на медикаментите и типа рак, който се лекува с тях, изясняват представителите на компанията, предоставила системата. Самата система съставлява уред за изстудяване и шапки от силиконов материал, които се слагат на главата на пациента. Тя е създадена въз основата на изследвания, доказващи, че охлаждането предизвиква вазоконстрикция на кръвоносните съдове, което води до понижаване на притока на кръв в скалпа с 20 до 40%. По този метод се понижава количеството на химиотерапевтичното лекарство и скоростта му на разпространяване в плазмената мембрана и космените фолекули. За сполучлива се приема лечението, при която се реализира до 50% косопад. Резултатите се управляват с анкети, които пациентите попълнят след всяка процедура. Броят на процедурите зависи от броя на вливанията на лекарства, предписани на всеки пациент.

Почти са изключени странични резултати при използването на системата, изясни Людмила Зафирова шеф на  фирма “Интер бизнес медикъл “ ООД, която е представител на системата " Paxman “ за България. Единствената реакция е допустима при студова алергия или дискомфорт при по-продължително изстудяване. При използването на системата се употребяват специфични препарати, които са тествани, и са хипоалергични.

Системата се ползва сполучливо при всички типове рак – и при дами и при мъже. Единствените изключения са злокачествените болести на кръвта – левкемия и лимфоми.

Услугата се дава от външна компания и не е безвъзмездна за пациентите. Друго изискване за използването й е този, който е избрал потреблението на системата за предварителна защита на косопада, да е пациент на варненската онкологична болница.

" Това, което се опитваме като управление на СБАЛОЗ – Варна, е да предоставим на нашите пациенти благоприятни условия, които да облекчат както самото лекуване, по този начин и следствията от него “, съобщи шефът на болничното заведение проф. доктор Георги Кобаков. Той напомни, че здравното заведение е пионер в страната с въвеждането на психо-социалната поддръжка на онкологично заболели пациенти. Вече повече от година като част от нея работи и " Училище за грим “, което разшири обсега си и към този момент предлага безвъзмездни съвещания от експерт за промяна на веждите и от квалифициран фармацевт, който коментира качествата и преимуществата на другите типове козметика.

Новата система за предварителна защита на косопада е поредна стъпка в напъните на СБАЛОЗ – Варна за подобряването на качеството на живот на онкологично болните пациенти, безапелационен е проф. доктор Георги Кобаков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР