Уникален подарък получи кметът на Дупница инж.Методи Чимев на церемонията

...
Уникален подарък получи кметът на Дупница инж.Методи Чимев на церемонията
Коментари Харесай

Даниел Алескандров с уникален дар за кмета на Дупница, поставят го в музей на спорта

Уникален подарък получи кметът на Дупница инж.Методи Чимев на церемонията по връчване премиите за Спортист на града. Един от двамата най-силни борци на България през тази година, Даниел Александров сюрпризира градоначалника, като му подари оригининалния си колан от най-стария и мощен шампионат по битка в Европа – " Никола Петров ". Дупнишкият играч по битка е един от дребното в света, който е ставал притежател на това отличие, което съответно в този спорт се равнява на олимпийско отличие.

" За мен е наслаждение и чест да го даря на господин Чимев, освен поради помощта и поддръжката към спорта, която е оказвал и оказва, само че и тъй като това е триумф за целия град. Аз се гордея с обстоятелството, че съм дупничанин и желая този мой най-скъп трофей да го даря на родния си град ", сподели Александров, пред безусловно слисания взор на кмета.

" Всеки който е осведомен с оценката " Никола Петров”, чудесно схваща за какъв голям жест става въпрос в този миг. Този подарък задължава извънредно доста. Тук е моментът да разглася, че този колан, както и трикото на Дани, както и това на Кирчо Милов, ще бъдат сложени в музей на спорта. Вече работим по тази концепция, да се осъществя във фоайето на спортната зала. Всички спортни триумфи на нашите момчета, девойки и треньори ще бъдат там ", разгласи инж.Чимев.

През тази година Даниел Александров и Кирил Милов се трансфораха в единствените ни представители в мощния пол, които завоюваха медали от международно и европейско състезание. И двамата дупничани бяха определени за спортисти на градовете, за които се състезават – Александров бе определен за номер 1 на Перник, а Милов на Враца. Двамата получиха призове през днешния ден за особени заслуги към дупнишкия спорт, тъй като в класацията вземат участие единствено състезатели от дупнишки клубове.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР