Уникален по рода си часовник Patek Philippe, бе продаден за

...
Уникален по рода си часовник Patek Philippe, бе продаден за
Коментари Харесай

Най-скъпият ръчен часовник, продаван някога на търг за рекордните 31 милиона долара

Уникален по рода си часовник Patek Philippe, бе продаден за 31 милиона $ на благотворителен търг в Женева, което го прави най-скъпият ръчен часовник, продаван в миналото на търг в света.

Произведеният от стомана Patek Philippe Grandmaster Chime с референтен номер (Ref. 6300A-010) надскочи предходния връх за „ най-скъпият ръчен часовник “ продаден на търг.

Това е Rolex Daytona, благосъстоятелност на Пол Нюман, продаден за – 17,7 милиона $, през 2017 година

Часовника Patek Philippe беше продаден в търга на Only Watch в Женева, проведен от Christie’s в интерес на проучването на мускулната дистрофия на Дюшен.

Този и други часовници са били особено направени за търга. Уникалните часовници са представлявали интерес за доста колекционери в целия свят.

Фактът, че продажбата е била за щедрост, е помогнала за повишение на цените на офертите, съгласно акционерите.

Patek Philippe Grandmaster – Източник: Christie’s

Уникалният часовник Patek Philippe Grandmaster Chime, се трансформира в единственият, който е направен от неръждаема стомана.

Разполага с 20 функционалности, някои от които са безконечен календар с четирицифрен екран за годината, втора часова зона, 24-часово и минутен циферблат.

Най-уникалната функционалност на часовника са предните и задните циферблати – единият е в цвят сьомга, а другият е черна – които могат да бъдат обръщани по избор на притежателя.

Циферблатите са от 18-каратово злато, а каишката е направена от алигаторска кожа.

Купувачът на часовника е незнаен.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР