Унгарското правителство планира да забрани продажбата на енергийни напитки на

...
Унгарското правителство планира да забрани продажбата на енергийни напитки на
Коментари Харесай

Унгария забранява продажбата на енергийни напитки на тийнейджърите

Унгарското държавно управление възнамерява да забрани продажбата на енергийни питиета на лица под 18 години. Двама депутати предложиха самодейността предходната есен и от този момент водят договаряния с медицински асоциации, защото от ден на ден младежи пият енергийни питиета макар предизвестията върху кутийките. Експерти са безапелационни, че продуктите, съдържащи кофеин, таурин, карнитин и други стимуланти на централната нервна система, не са подобаващи за развиващия се организъм.
В кратковременен проект свръхконсумацията може да докара до неврологични, сърдечно-съдови, храносмилателни признаци, диария, повръщане, гадене, припадъци – все признаци на кофеинова токсичност. В дълготраен проект енергийното наличие и наличието на захар са доста нездравословни.
Каталин Хаваши – ръководител на Асоциацията на педиатрите

В Съединени американски щати броят на младежите, признати в незабавни отделения след несъразмерна консумация на енергийни питиета, се е нараснал веднъж и половина за една година. В Унгария казусът не е толкоз огромен, само че тревожните трендове са налице.
Имам две дребни деца, няма да им разреша да пият такива питиета. Макар че може би е добре да опитат, тъй като в случай че им забраним, те ще го желаят още по-силно.
Млад татко

Преди месец Народното събрание на Румъния утвърди закон, който не разрешава пиенето на енергийни питиета от малолетни лица.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР