Унгарското правителство на Виктор Орбан забрани вноса на зърно и

...
Унгарското правителство на Виктор Орбан забрани вноса на зърно и
Коментари Харесай

И Унгария забранява вноса на украинско зърно и храни

Унгарското държавно управление на Виктор Орбан забрани вноса на зърно и на други храни от Украйна, с цел да отбрани локалния селскостопански бранш, съобщи Ройтерс. Така Унгария последва образеца на Полша, въвела през вчерашния ден сходна възбрана.

Правителството на Орбан не даде детайлности по кое време възбраната ще влезе в действие, а единствено разясни, че задачата й е да се избегнат съществени вреди за локалните фермери.

След като съветската инвазия на Украйна блокира някои черноморски пристанища, огромни количества украинско зърно, което е по-евтино от създаденото в Европейски Съюз, се озоваха в централноевропейските страни поради логистична невъзможност, което нанесе удар на цените и на продажбите на локални производители.

В писмо до Европейската комисия предишния месец министър председателите на пет източноевропейски страни споделиха, че мащабите на нарастването на артикули, като зърно, яйца, пилешко, захар и маслодайни култури  са невиждани и че би трябвало да се обмисли може би въвеждането на мита върху украинския селскостопански импорт.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР