Унгарският премиер Виктор Орбан призова за ново дясно обединение в

...
Унгарският премиер Виктор Орбан призова за ново дясно обединение в
Коментари Харесай

След раздялата с ЕНП: Орбан с призив за ново дясно обединение в Европа

Унгарският министър председател Виктор Орбан прикани за ново дясно обединяване в Европа, откакто неговата националистическа партия ФИДЕС напусна най-голямата група в Европейския парламент - тази на Европейската национална партия (ЕНП), съобщи ДПА.
" Сега задачата да е изградим ново европейско демократично дясно без ЕНП ", написа Орбан на страницата си във Facebook. " ЕНП дефинитивно се трансформира в придатък на европейската левица. ", добави той.

Спорът сред управлението на ЕНП и ФИДЕС тлееше от години и се ожесточи след обиди по адрес на представителя на ЕНП и някогашен ръководител на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, напомня ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Политиката на унгарския министър председател, в това число рестриктивните закони за приемането на леговище и законодателството за активността на неправителствените организации, от ден на ден изостряше връзките сред консервативното му държавно управление и другите политически обединения от ЕНП, както и тези с Еврокомисията.

Самият Орбан упреква групана на ЕНП, че се е отдалечила прекомерно доста от консервативните си полезности. През 2019 година участието на ФИДЕС в ЕНП беше замразено, а през вчерашния ден 12-те европейски депутати на унгарската партия дефинитивно напуснаха групата. Предвижданото от Орбан ново европейско дясно ще предложи " дом за всички европейски жители, които не желаят мигранти, мултикултурализъм, които не са пристрастени към ЛГБТ манията, които пазят християнските обичаи и почитат националния суверенитет ", сподели той през днешния ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР